autor:

Anca

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Orange Cheesecake

Autor: Anca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 22 februarie 2012

Ingrediente
Ingrediente "blat":, 225g unt nesarat, 250g faina, 100g zahar, 2 linguri cacao, , Ingrediente Topping:, 2 portocale, 800g cream cheese philadelphia, 250g mascarpone, 4 oua mari, 200g zahar, 2 linguri faina de malai, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pastrati 175g unt, iar restul il topiti si lasati sa se raceasca.
Separat, mixati untul cu zaharul si cu cacaoa,dupa care incoprorati faina (puteti framanta aluatul daca nu vreti sa folositi mixerul). Aluatul trebuie sa aiba consistenta pesmetului,abea apoi adaugati untul topit.
Turnati aluatul intr-o tava de tort cu peretii detasati tapetata cu unt. Nivelati bine cu o lingura si dati la cuptor pentru 40 de minute.

Intre timp pregatiti topping-ul:
Se rade coaja de la o portocala, dupa care stoarceti zeama ambelor portocale (aveti nevoie de 150ml de suc).

Toata crema de branza,mascarpone,zaharul,coaja rasa de portocala,esenta de vanilie si malaiul se mixeaza bine.
Adaugati ouale si apoi sucul de portocale.
Crema trebuie turnata peste blatul putin racit,dupa care dati la cuptor pentru 1ora si jumatate,la 140 de grade.

Cand e gata, opriti cuptorul, lasati usa intre deschisa si lasati tortul pentru inca 1 ora sa se raceasca foarte incet (mijlocul ar putea parea moale,dar se va aseza dupa ce se raceste perfect tortul).
Dupa o ora, scoateti tortul din cuptor si lasati sa se aseze la temperatura camerei,dupa care il puteti da la frigider.

Abea inainte sa serviti puteti desface peretii formei de tort.
Puteti decora cu spirale de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orange Cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de clementine si cappucino

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

Se sfarama biscuitii , untul se topeste si se amesteca cu biscuitii pana capata consistenta unui

0 voturi    1 comentariu
45h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente "blat":
  • 225g unt nesarat
  • 250g faina
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente Topping:
  • 2 portocale
  • 800g cream cheese philadelphia
  • 250g mascarpone
  • 4 oua mari
  • 200g zahar
  • 2 linguri faina de malai
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Anca
Muffins cu cartofi

Muffins cu cartofi

Cartofii curatati si taiati se pun la fiert in apa cu sare. Salamul si ceapa verde le caliti in foarte

5 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

Carnea se caleste in foarte putin ulei,se adauga ceapa taiata, morcovul taiat cubulete si ardeiul.

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Oua coapte cu praz cremos

Oua coapte cu praz cremos

Se caleste ceapa in unt si apoi se adauga 4 linguri de smantana. Se lasa pe foc mic pana scade sosul.

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Torturi

Tort Dobos fara coacere Tort Dobos fara coacere

Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul pornit e un chin. Pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Choux a la Cluj