Pastrati 175g unt, iar restul il topiti si lasati sa se raceasca.
Separat, mixati untul cu zaharul si cu cacaoa,dupa care incoprorati faina (puteti framanta aluatul daca nu vreti sa folositi mixerul). Aluatul trebuie sa aiba consistenta pesmetului,abea apoi adaugati untul topit.
Turnati aluatul intr-o tava de tort cu peretii detasati tapetata cu unt. Nivelati bine cu o lingura si dati la cuptor pentru 40 de minute.
Intre timp pregatiti topping-ul:
Se rade coaja de la o portocala, dupa care stoarceti zeama ambelor portocale (aveti nevoie de 150ml de suc).
Toata crema de branza,mascarpone,zaharul,coaja rasa de portocala,esenta de vanilie si malaiul se mixeaza bine.
Adaugati ouale si apoi sucul de portocale.
Crema trebuie turnata peste blatul putin racit,dupa care dati la cuptor pentru 1ora si jumatate,la 140 de grade.
Cand e gata, opriti cuptorul, lasati usa intre deschisa si lasati tortul pentru inca 1 ora sa se raceasca foarte incet (mijlocul ar putea parea moale,dar se va aseza dupa ce se raceste perfect tortul).
Dupa o ora, scoateti tortul din cuptor si lasati sa se aseze la temperatura camerei,dupa care il puteti da la frigider.
Abea inainte sa serviti puteti desface peretii formei de tort.
Puteti decora cu spirale de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii