1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu zaharul si cu putin suc si adaugati in sucul de portocale. Cand incepe sa fiarba adaugam coaja confiata si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa si apoi dam la o parte, sa se raceasca.
2. Punem intr-un bol ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala si mixam pana obtinem un aluat cremos. Apoi adaugam untul topit, smantana, faina si praful de copt.
3. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregatesc formele adaugand in fiecare gol cosulete de hartie speciala pentru acestea (dimensiune 3.5x7 cm)
4. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat, apoi se pune cate o lingurita plina cu varf de jeleu, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.
5. Se coc 20-30 minute la foc potrivit .Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot si se lasa la racit.
6. La urma le ornam cu jeleul ramas si le pudram cu zahar.
Sunt super aromate.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii