autor:

YOKO

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Orez a la Yoko

Autor: YOKO (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: YOKO (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2009

Ingrediente
1 cana mica de orez ,aproximativ 170 grame ( cel mai bun orez este cel cu bobul lung deja sortat.Celelalte tipuri nu se gatesc prea bine), 2 linguri de margarina( se poate pune si unt, dar iese putin apoasa mancarea), 2 sau 3 linguri de vegeta,sau orice altceva asemanator, 1/2 ardei rosu gras (nu verde), 1 ceapa mare(alba sau rosie), 2 linguri de bulion sau sos de rosii.Daca nu aveti se pot pune 2 rosii stoarse bine, sau date printro razatoare.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

14 voturi

Mod de preparare

Se pune margarina in tigaia de teflon(iese mult mai gustoasa si nu se lipeste), peste aceasta se pune ceapa taiata cubulete,felii sau fasii, si se lasa 2 minute la foc mediu.
Se pune tot orezul peste si se amesteca timp de 2 minute.
Atentie: nu puneti apa acum!
Dupa ce orezul s-a contopit cu celelalte ingrediente,se poate pune si apa,cantitatea fiind de o cana. Apa se masoara cu aceeasi cana cu care a fost pus si orezul.
se amesteca usor si se lasa la foc mic spre mediu.
Acum se poate pune si bulionul(sos de rosii,sau rosie sfaramata) si ardeiul gras taiat cubulete,sau felii.Daca doriti sa aveti la sfarsit un gust proaspat,puneti doar jumatate din ardei acum si restul dupa ce mancarea a fost gatita.
Atentie: daca puneti capac la tigaie sa se faca mai repede, stati intotdeauna langa el,deoarece se va produce o spuma abundenta si va da peste!
Apa se pune numia dupa c eorezul a scazut! Nu puneti toata apa peste ingrediente de la inceput!Va iesi un orez normal(pilaf)
Turnati cate o jumatate de cana de apa sau una intreaga(depinde de starea orezului)
Fiti atenti la orez intotdeauna, sa fie scazut aproape sec,fara apa!


Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez a la Yoko" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

1. Se spala ciupercile si se lasa la scurs. 2. Uleiul se pune intr-o tigaie si se incinge. 3. Ceapa

8 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene
Orez cu cardamon

Orez cu cardamon

1. Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30

3 voturi    2 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 cana mica de orez ,aproximativ 170 grame ( cel mai bun orez este cel cu bobul lung deja sortat.Celelalte tipuri nu se gatesc prea bine)
  • 2 linguri de margarina( se poate pune si unt
  • dar iese putin apoasa mancarea)
  • 2 sau 3 linguri de vegeta,sau orice altceva asemanator
  • 1/2 ardei rosu gras (nu verde)
  • 1 ceapa mare(alba sau rosie)
  • 2 linguri de bulion sau sos de rosii.Daca nu aveti se pot pune 2 rosii stoarse bine
  • sau date printro razatoare.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Cartofi cu migdale