autor:

YOKO

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Orez a la Yoko

Autor: YOKO (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: YOKO (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2009

Ingrediente
1 cana mica de orez ,aproximativ 170 grame ( cel mai bun orez este cel cu bobul lung deja sortat.Celelalte tipuri nu se gatesc prea bine), 2 linguri de margarina( se poate pune si unt, dar iese putin apoasa mancarea), 2 sau 3 linguri de vegeta,sau orice altceva asemanator, 1/2 ardei rosu gras (nu verde), 1 ceapa mare(alba sau rosie), 2 linguri de bulion sau sos de rosii.Daca nu aveti se pot pune 2 rosii stoarse bine, sau date printro razatoare.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

14 voturi

Mod de preparare

Se pune margarina in tigaia de teflon(iese mult mai gustoasa si nu se lipeste), peste aceasta se pune ceapa taiata cubulete,felii sau fasii, si se lasa 2 minute la foc mediu.
Se pune tot orezul peste si se amesteca timp de 2 minute.
Atentie: nu puneti apa acum!
Dupa ce orezul s-a contopit cu celelalte ingrediente,se poate pune si apa,cantitatea fiind de o cana. Apa se masoara cu aceeasi cana cu care a fost pus si orezul.
se amesteca usor si se lasa la foc mic spre mediu.
Acum se poate pune si bulionul(sos de rosii,sau rosie sfaramata) si ardeiul gras taiat cubulete,sau felii.Daca doriti sa aveti la sfarsit un gust proaspat,puneti doar jumatate din ardei acum si restul dupa ce mancarea a fost gatita.
Atentie: daca puneti capac la tigaie sa se faca mai repede, stati intotdeauna langa el,deoarece se va produce o spuma abundenta si va da peste!
Apa se pune numia dupa c eorezul a scazut! Nu puneti toata apa peste ingrediente de la inceput!Va iesi un orez normal(pilaf)
Turnati cate o jumatate de cana de apa sau una intreaga(depinde de starea orezului)
Fiti atenti la orez intotdeauna, sa fie scazut aproape sec,fara apa!


Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez a la Yoko" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Fasole cu sos de mustar

Fasole cu sos de mustar

Calesc ceapa, adaug fasolea fiarta,sosul iute si mustarul, condimentez. Las sa se omgenizeze sosul,adaug

10 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Legume sote la tigaie

Legume sote la tigaie

Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 cana mica de orez ,aproximativ 170 grame ( cel mai bun orez este cel cu bobul lung deja sortat.Celelalte tipuri nu se gatesc prea bine)
  • 2 linguri de margarina( se poate pune si unt
  • dar iese putin apoasa mancarea)
  • 2 sau 3 linguri de vegeta,sau orice altceva asemanator
  • 1/2 ardei rosu gras (nu verde)
  • 1 ceapa mare(alba sau rosie)
  • 2 linguri de bulion sau sos de rosii.Daca nu aveti se pot pune 2 rosii stoarse bine
  • sau date printro razatoare.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tocăniţă de legume cu linte