autor:

Victoria Gabriela

» » Mancaruri cu carne

Orez taranesc cu carne de pui la cuptor

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 martie 2015

Ingrediente
(4-6 porții), aproximativ 0,8 kg carne de pasăre ( eu am folosit 8 aripi de pui), dar se poate face cu orice carne doriți, 1 ½ cană orez cu bob potrivit (asemănător cu cel pentru risotto), 1/2 ardei gras, 1 morcov, ¼ rădăcină țelină, 2 cepe mari, 5- 6 roșii (eu am pus mai multe fiindcă am avut roșii cherry), 3- 4 linguri ulei, 5- 6 grăunți de usturoi, 1 legătură pătrunjel verde ( eu am avut congelat), 3 căni supă pasăre/ legume, sare, piper (după gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

-Se spală bine carnea (aripioarele, în cazul meu) și se taie, porționându-se după preferință (la mine nu a fost cazul).

-Se curăță, se spală legumele, respectiv, ardeiul gras, morcovul, țelina, cepele, se taie cuburi sau julien, după preferință, iar pătrunjelul se toacă mărunt.

-Se spală, se decojesc roșiile și se taie în cuburi mai mici sau se dau pe răzătoare.

-Se curăță grăunții de usturoi și se taie fiecare în jumătate sau sferturi.

-Se spală orezul în 2 sau 3 ape (dacă folosiți orezul de risotto, acesta conține mai mult amidon și atunci riscați ca orezul la cuptor să iasa mai lipicios,cremos).

-Într-o cratiță se pune uleiul la încins, apoi bucățile de carne (aripioarele, în cazul meu) și se prăjesc puțin, întorcându-se pe ambele părți, până își schimbă culoarea și se rumenesc un pic.

-Când considerați că sunt gata, se scot bucățile de carne și se pun separat în alt vas.

-În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa și se lasă pe foc câteva minute, până când aceasta începe să sticlească și devine ușor aurie. Dacă vă deranjează ”ceapa prăjită”, puteți adăuga 1-2 linguri de apă/ supă fierbinte peste ceapă, pentru ca aceasta să se ”călească” înnăbușit.

-Când ceapa s-a înmuiat puțin se adaugă ardeiul, morcovul, țelina tăiate, sarea, se amestecă toate și se mai lasă câteva minute să fiarbă până când și aceste legume se înmoaie foarte puțin.

-Peste legume se pune orezul spălat și scurs bine de apă, se amestecă, lăsându-se și el puțin să se călească până absoarbe tot lichidul din cratiță.

-La sfârșit, se pune peste orez supa fierbinte, se omogenizează, se lasă la foc mic până începe să fiarbă, iar după 2-3 clocote se adaugă roșiile și graunții de usturoi. Se lasă să fiarbă apoi acoperit cu capacul, la foc mic, cca 10-15 minute, sau până când orezul este aproape fiert și a absorbit aproape tot lichidul.

-Se potrivește de sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, după care se omogenizează orezul.

-În această etapă, se pun în orez bucățile de carne prăjite puțin, care au fost puse de o parte și se bagă cratița în cuptorul preîncălzit la 180 grd. C. Dacă nu ați pregătit totul până acum într-o cratiță largă, care să poată fi introdusă în cuptor, se golește întreg conținutul cratiței într-o tavă mai înaltă, peste bucățile de carne care s-au așezat pe fundul tăvii (așa cum am procedat eu).

-Orezul se lasă în cuptor cca 30-40 minute (depinde însă de cuptor), sau, până când orezul este fiert și se rumenește frumos deasupra.

-Când orezul este gata, se scoate din cuptor.

-Se servește cald, sau după preferință, cu salată.

Poftă bună!

Mai multe explicații și fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez taranesc cu carne de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripi de Curcan la Cuptor

Aripi de Curcan la Cuptor

Carnea se spala,se trece prin flacara pe toate partile... Ceapa si usturoiul se toaca marunt,se

14 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Praz invelit in Sunca(Bacon)

Praz invelit in Sunca(Bacon)

Se taie prazul cam 10 bucati mai mari cam 8-10 cm, care se invelesc in sunca(bacon)se prind cu scobitori

12 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 martie 2015

    Tare bine arata!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • (4-6 porții)
  • aproximativ 0,8 kg carne de pasăre ( eu am folosit 8 aripi de pui)
  • dar se poate face cu orice carne doriți
  • 1 ½ cană orez cu bob potrivit (asemănător cu cel pentru risotto)
  • 1/2 ardei gras
  • 1 morcov
  • ¼ rădăcină țelină
  • 2 cepe mari
  • 5- 6 roșii (eu am pus mai multe fiindcă am avut roșii cherry)
  • 3- 4 linguri ulei
  • 5- 6 grăunți de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde ( eu am avut congelat)
  • 3 căni supă pasăre/ legume
  • sare
  • piper (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare bine arata!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu sos alb