-Se spală bine carnea (aripioarele, în cazul meu) și se taie, porționându-se după preferință (la mine nu a fost cazul).
-Se curăță, se spală legumele, respectiv, ardeiul gras, morcovul, țelina, cepele, se taie cuburi sau julien, după preferință, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
-Se spală, se decojesc roșiile și se taie în cuburi mai mici sau se dau pe răzătoare.
-Se curăță grăunții de usturoi și se taie fiecare în jumătate sau sferturi.
-Se spală orezul în 2 sau 3 ape (dacă folosiți orezul de risotto, acesta conține mai mult amidon și atunci riscați ca orezul la cuptor să iasa mai lipicios,cremos).
-Într-o cratiță se pune uleiul la încins, apoi bucățile de carne (aripioarele, în cazul meu) și se prăjesc puțin, întorcându-se pe ambele părți, până își schimbă culoarea și se rumenesc un pic.
-Când considerați că sunt gata, se scot bucățile de carne și se pun separat în alt vas.
-În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa și se lasă pe foc câteva minute, până când aceasta începe să sticlească și devine ușor aurie. Dacă vă deranjează ”ceapa prăjită”, puteți adăuga 1-2 linguri de apă/ supă fierbinte peste ceapă, pentru ca aceasta să se ”călească” înnăbușit.
-Când ceapa s-a înmuiat puțin se adaugă ardeiul, morcovul, țelina tăiate, sarea, se amestecă toate și se mai lasă câteva minute să fiarbă până când și aceste legume se înmoaie foarte puțin.
-Peste legume se pune orezul spălat și scurs bine de apă, se amestecă, lăsându-se și el puțin să se călească până absoarbe tot lichidul din cratiță.
-La sfârșit, se pune peste orez supa fierbinte, se omogenizează, se lasă la foc mic până începe să fiarbă, iar după 2-3 clocote se adaugă roșiile și graunții de usturoi. Se lasă să fiarbă apoi acoperit cu capacul, la foc mic, cca 10-15 minute, sau până când orezul este aproape fiert și a absorbit aproape tot lichidul.
-Se potrivește de sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, după care se omogenizează orezul.
-În această etapă, se pun în orez bucățile de carne prăjite puțin, care au fost puse de o parte și se bagă cratița în cuptorul preîncălzit la 180 grd. C. Dacă nu ați pregătit totul până acum într-o cratiță largă, care să poată fi introdusă în cuptor, se golește întreg conținutul cratiței într-o tavă mai înaltă, peste bucățile de carne care s-au așezat pe fundul tăvii (așa cum am procedat eu).
-Orezul se lasă în cuptor cca 30-40 minute (depinde însă de cuptor), sau, până când orezul este fiert și se rumenește frumos deasupra.
-Când orezul este gata, se scoate din cuptor.
-Se servește cald, sau după preferință, cu salată.
Poftă bună!
Mai multe explicații și fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii