autor:

Anca Bunea

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Orez basmati cu cocos

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 4 portii:, 1 lingura ulei de usturoi (am folosit de masline), 4 fire ceapa verde, tocate fin, 2 lingurite seminte de chimen negru sau mustar negru (am folosit de susan negru), 300 g orez basmati sau thailandez, 1 conserva lapte de cocos, 600 ml apa fiarta, 1 lingurita sare de mare (1/2 lingurita sare de bucatarie), zeama de la 1 limeta

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa verde si semintele de chimen/ mustar/ susan si se calesc 1 minut.

Se pune orezul in tigaie si se amesteca cu restul ingredientelor.

Se toarna laptele de cocos intr-un vas gradat si se completeaza cu apa fiarta pana se obtine 1 L de lichid, apoi se toarna peste orez si se adauga sarea.

Se lasa la fiert pana incepe sa clocoteasca, apoi se micsoreaza flacara si se pune capacul.

Se lasa la fiert cam 11 minute.

Cu o furculita se aereaza orezul, se toarna zeama de limeta si se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez basmati cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Crema picanta cu avocado

Crema picanta cu avocado

Se mixeaza la blender rosiile,frunzele de busuioc,ardeiii iuti,iar in sucul rezultat se pun semintele

2 voturi    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Fasolea galbena se pune in cratita (eu am folosit Wok-ul) cu un pahar de apa si se lasa sa fiarba

1 vot    1 comentariu
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2015

    Limeta (cunoscuta si sub denumirea de lime) este un fruct citric, asemănător cu o lămâie mică, rotundă, cu coaja și miezul verde, foarte parfumat, utilizat mai ales la prepararea cocteilurilor; numită și lămâie verde, limeta nu este o lămâie obișnuită, necoaptă, ci este mereu verde. Denumirea provide din it. - limetta, fr. limette. Gasiti limete in piata si hipermarketuri/ supermarketuri.

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 15 ianuarie 2015

    cum arată o limeta și unde o găsim?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 4 portii:
  • 1 lingura ulei de usturoi (am folosit de masline)
  • 4 fire ceapa verde
  • tocate fin
  • 2 lingurite seminte de chimen negru sau mustar negru (am folosit de susan negru)
  • 300 g orez basmati sau thailandez
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 600 ml apa fiarta
  • 1 lingurita sare de mare (1/2 lingurita sare de bucatarie)
  • zeama de la 1 limeta

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Anca Bunea

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Limeta (cunoscuta si sub denumirea de lime) este un fruct citric, asemănător cu o lămâie mică, rotundă, cu coaja și miezul verde, foarte parfumat, utilizat mai ales la prepararea cocteilurilor; numită și lămâie verde, limeta nu este o lămâie obișnuită, necoaptă, ci este mereu verde. Denumirea provide din it. - limetta, fr. limette. Gasiti limete in piata si hipermarketuri/ supermarketuri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Sarmalute dietetice cu ciuperci