autor:

nicerose

» » Mancaruri cu carne

Orez biryani cu carne(Afghani Biryani)

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
1 kg carne cu os ( de oaie,capra sau vita), 8 cuisoare, 1 bat mare de scortisoara, 2 lingurite sare, 1 lingura pasta de ghimbir, 1 lingura pasta de usturoi, 3 cani orez basmati, 3/4 cana ulei, 2 cepe medii taiate solzisori, 4 cardamom verde, 1 lingura chimen boabe, 4 morcovi medii ,curatati si taiati julienne, 1/2 cana stafide, 1/2 cana migdale decojite crude, 8 cani apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata bucati potrivite se spala bine sub jet de apa rece.

Intr-o cratita punem carnea cu jumatate de scortisoara, 4 cuisoare,pasta de usturoi si ghimbir,sarea,apa si lasam sa dea in clocot.
Se curata spuma care se formeaza,apoi dam focul moderat si lasam sa fiarba 40 sau 45 de minute sau pana ce carnea este fiarta.(eu o bag la oala sub presiune ,cu tot cu condimente si o las cam 15-20 de minute).
Intre timp se spala bine orezul in mai multe ape si se lasa la inmuiat 30 de minute.
Se scurge apa de la orez si se lasa sa stea pentru 1-2 minute.

Intr-o tigaie se pune putin ulei,cam 2 linguri, si se prajesc migdalele,stafidele si morcovii.Se da deoparte.

Intr-o alta cratita se pune ulei si se prajeste ceapa cam 3-5 minute pana ce este rumenita.
Se pune jumatatea de scortisoara ramasa,cele 4 cuisoare ramase, cele 4 cardamom verde,semintele de chimen ,carnea si 5 cani cu supa ramasa de la fierberea carnii(daca nu este indeajuns se mai poate completa cu apa).

Se da in clocot si se adauga orezul.Se amesteca cu grija o data.Se acopera cu un capac,se reduce focul si se gateste cam 7-10 minute.

Se amesteca orezul cu mare grija sa nu se rupa...cel mai bine cu o furculita.

Se pune deasupra amestecul de morcovi,stafide si migdale.

Intre capac si orez se va pune un prosop de bucatarie curat( sa nu miroasa prea tare a detergent) si se mai lasa cam 7-10 minute pe foc foarte mic pana ce orezul este facut bine.

Se amesteca iar cu o furculita si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez biryani cu carne(Afghani Biryani)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor

Pulpele spalate se ung cu sare, piper, boia si busuioc. Legumele curatate si spalate se taie bucati

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne cu os ( de oaie,capra sau vita)
  • 8 cuisoare
  • 1 bat mare de scortisoara
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura pasta de ghimbir
  • 1 lingura pasta de usturoi
  • 3 cani orez basmati
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cepe medii taiate solzisori
  • 4 cardamom verde
  • 1 lingura chimen boabe
  • 4 morcovi medii ,curatati si taiati julienne
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana migdale decojite crude
  • 8 cani apa

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de ficatei de pui