autor:

nicerose

» » Mancaruri cu carne

Orez biryani cu carne(Afghani Biryani)

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
1 kg carne cu os ( de oaie,capra sau vita), 8 cuisoare, 1 bat mare de scortisoara, 2 lingurite sare, 1 lingura pasta de ghimbir, 1 lingura pasta de usturoi, 3 cani orez basmati, 3/4 cana ulei, 2 cepe medii taiate solzisori, 4 cardamom verde, 1 lingura chimen boabe, 4 morcovi medii ,curatati si taiati julienne, 1/2 cana stafide, 1/2 cana migdale decojite crude, 8 cani apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata bucati potrivite se spala bine sub jet de apa rece.

Intr-o cratita punem carnea cu jumatate de scortisoara, 4 cuisoare,pasta de usturoi si ghimbir,sarea,apa si lasam sa dea in clocot.
Se curata spuma care se formeaza,apoi dam focul moderat si lasam sa fiarba 40 sau 45 de minute sau pana ce carnea este fiarta.(eu o bag la oala sub presiune ,cu tot cu condimente si o las cam 15-20 de minute).
Intre timp se spala bine orezul in mai multe ape si se lasa la inmuiat 30 de minute.
Se scurge apa de la orez si se lasa sa stea pentru 1-2 minute.

Intr-o tigaie se pune putin ulei,cam 2 linguri, si se prajesc migdalele,stafidele si morcovii.Se da deoparte.

Intr-o alta cratita se pune ulei si se prajeste ceapa cam 3-5 minute pana ce este rumenita.
Se pune jumatatea de scortisoara ramasa,cele 4 cuisoare ramase, cele 4 cardamom verde,semintele de chimen ,carnea si 5 cani cu supa ramasa de la fierberea carnii(daca nu este indeajuns se mai poate completa cu apa).

Se da in clocot si se adauga orezul.Se amesteca cu grija o data.Se acopera cu un capac,se reduce focul si se gateste cam 7-10 minute.

Se amesteca orezul cu mare grija sa nu se rupa...cel mai bine cu o furculita.

Se pune deasupra amestecul de morcovi,stafide si migdale.

Intre capac si orez se va pune un prosop de bucatarie curat( sa nu miroasa prea tare a detergent) si se mai lasa cam 7-10 minute pe foc foarte mic pana ce orezul este facut bine.

Se amesteca iar cu o furculita si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez biryani cu carne(Afghani Biryani)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne cu os ( de oaie,capra sau vita)
  • 8 cuisoare
  • 1 bat mare de scortisoara
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura pasta de ghimbir
  • 1 lingura pasta de usturoi
  • 3 cani orez basmati
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cepe medii taiate solzisori
  • 4 cardamom verde
  • 1 lingura chimen boabe
  • 4 morcovi medii ,curatati si taiati julienne
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana migdale decojite crude
  • 8 cani apa

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Vita cu ardei bicolor