Fierbeti mai intai orezul.
Spalti orezul sub jet de apa pana cand apa va ramane limpede ca pentru baut. Apoi se pune intr-un vas impreuna cu o cana si un sfert de apa si se lasa la fiert 25-30 minute, nu mai mult, acoperit si la foc mic. Daca aveti este bine sa puneti o tabla sub oala. In acest fel orezul se va fierbe uniform si nu trebuie sa ii duceti prea mult grija. Nu amestecati deloc cat timp este pe foc. Dupa ce este gata il lasati la racit si il rasfoiti cu o furculita. In acest fel veti avea un adevarat orez chinezesc.
In timp ce orezul se fierbe taiati toate legumele si puneti-le deoparte.
Cand ati terminat de taiat legumele puneti la prajit in ghee sau ulei de masline pe rand ceapa pana devine aurie apoi telina, castanele de apa, morcovul si ardeiul gras. Lasati-le pe foc pana se inmoaie dar nu foarte mult. Adaugati apoi soya sos si orezul fiert. Tineti pe foc inca 10 min la flacara mica amestecand continuu. Daca mai este nevoie adaugati sare sau inca putin soya sos. Se poate servii cu orice fel de carne sau peste. Este delicios.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii