Fierbeti mai intai orezul.
Spalti orezul sub jet de apa pana cand apa va ramane limpede ca pentru baut. Apoi se pune intr-un vas impreuna cu o cana si un sfert de apa si se lasa la fiert 25-30 minute, nu mai mult, acoperit si la foc mic. Daca aveti este bine sa puneti o tabla sub oala. In acest fel orezul se va fierbe uniform si nu trebuie sa ii duceti prea mult grija. Nu amestecati deloc cat timp este pe foc. Dupa ce este gata il lasati la racit si il rasfoiti cu o furculita. In acest fel veti avea un adevarat orez chinezesc.
In timp ce orezul se fierbe taiati toate legumele si puneti-le deoparte.
Cand ati terminat de taiat legumele puneti la prajit in ghee sau ulei de masline pe rand ceapa pana devine aurie apoi telina, castanele de apa, morcovul si ardeiul gras. Lasati-le pe foc pana se inmoaie dar nu foarte mult. Adaugati apoi soya sos si orezul fiert. Tineti pe foc inca 10 min la flacara mica amestecand continuu. Daca mai este nevoie adaugati sare sau inca putin soya sos. Se poate servii cu orice fel de carne sau peste. Este delicios.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii