1- se da in clocot apa cu sare, se adauga orezul si se fierbe acoperit timp de aprox. 20 de minute, pana se moaie, astfel incat boabele sa nu se lipeasca intre ele.
2-se curata ceapa verde, se spala si se toaca marunt cu tot cu frunzele verzi.Se curata usturoiul si se piseaza.Se spala mazarea si dovlecelul in fasii subtiri.Se oparesc rosiile, se decojesc, iar pulpa se taie in cubulete.
3- se prajeste ceapa verde, usturoiul, mazarea si dovlecelul in ulei, la foc mediu, timp de aprox. 3 minute, amestecand continuu.
4- se adauga rosiile si smanatana si se fierb acoperit, la foc mic timp de inca 3 minute.In acest fel legumele raman usor crocante.
5-Se adauga orezul fiert peste legume si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara.Se presara deasupra patrunjel si se serveste.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii