autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez colorat de primavara

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, 600 ml apa, sare, 300 g orez fiert cu bob lung, 1 fir ceapa verde, 1 catel de usturoi, 100 g mazare pastai tanara foarte frageda, 1 dovlecel mic de aprox 100 g, 2 rosii, 2 linguri de ulei de masline, 100 ml smanatana, piper,, nucsoara rasa, 1 legatura patrunjel tocat marunt

Dificultate: Redusa Timp: 36 min

1 vot

Mod de preparare

1- se da in clocot apa cu sare, se adauga orezul si se fierbe acoperit timp de aprox. 20 de minute, pana se moaie, astfel incat boabele sa nu se lipeasca intre ele.
2-se curata ceapa verde, se spala si se toaca marunt cu tot cu frunzele verzi.Se curata usturoiul si se piseaza.Se spala mazarea si dovlecelul in fasii subtiri.Se oparesc rosiile, se decojesc, iar pulpa se taie in cubulete.
3- se prajeste ceapa verde, usturoiul, mazarea si dovlecelul in ulei, la foc mediu, timp de aprox. 3 minute, amestecand continuu.
4- se adauga rosiile si smanatana si se fierb acoperit, la foc mic timp de inca 3 minute.In acest fel legumele raman usor crocante.
5-Se adauga orezul fiert peste legume si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara.Se presara deasupra patrunjel si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez colorat de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Se curata bobul verde si setaie in bucati de cca 2-3 cm. Se spala bine si se lasa la scurs . Ceapa

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

36 min

1 vot

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 600 ml apa
  • sare
  • 300 g orez fiert cu bob lung
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g mazare pastai tanara foarte frageda
  • 1 dovlecel mic de aprox 100 g
  • 2 rosii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100 ml smanatana
  • piper,
  • nucsoara rasa
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
mancare de cartofi cu ciuperci