1- se da in clocot apa cu sare, se adauga orezul si se fierbe acoperit timp de aprox. 20 de minute, pana se moaie, astfel incat boabele sa nu se lipeasca intre ele.
2-se curata ceapa verde, se spala si se toaca marunt cu tot cu frunzele verzi.Se curata usturoiul si se piseaza.Se spala mazarea si dovlecelul in fasii subtiri.Se oparesc rosiile, se decojesc, iar pulpa se taie in cubulete.
3- se prajeste ceapa verde, usturoiul, mazarea si dovlecelul in ulei, la foc mediu, timp de aprox. 3 minute, amestecand continuu.
4- se adauga rosiile si smanatana si se fierb acoperit, la foc mic timp de inca 3 minute.In acest fel legumele raman usor crocante.
5-Se adauga orezul fiert peste legume si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara.Se presara deasupra patrunjel si se serveste.
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii