Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de concentrat de peşte.
Se curăţă usturoiul şi se pune în blender împreună cu 1/2 legătură de pătrunjel şi 6 linguri de ulei de măsline, apoi se mixează. Într-o cratiţă punem 2-3 linguri din amestecul obţinut şi adăugăm ceapa tocată mărunt, amestecând din când în când, până când ceapa începe să se înmoaie. Se adaugă orezul şi mărim flacăra pentru a se căli puţin orezul pănă devine translucid. Se toarnă paharul de vin şi amestecăm.
După ce vinul s-a evaporat, punem câte o cană de supă de peşte şi amestecăm, adăugând câte puţin din supă.
Condimentăm cu sare, piper, şofran. Când orezul a devenit cremos şi bobul este făcut adăugăm 2 linguri de unt şi creveţii pe care i-am tras în tigaie în 2 linguri de ulei, apoi oprim focul, presărăm pătrunjel tocat şi lăsăm cratiţa acoperită pentru 5 minute. După care servim imediat cu parmezan proaspăt ras pe deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii