Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se spala orezul, se scurge si se zvanta cu hartie absorbanta.
Se rumeneste ceapa intr-o forma termorezistenta impreuna cu 25 g de margarina si se prajeste pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga orezul, se caleste amestecand intruna, pana ce isi schimba culoarea, dupa care se stinge cu zeama de legume si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.
Se acopera vasul cu un capac, se da orezul la cuptor si se lasa sa fiarba circa 15 minute, pana ce absoarbe lichidul si se inmoaie.
Se spala dovleceii si se taie felii subtiri. Rosiile oparite si curatate de pielita se taie cubulete. Se dunstuiesc dovleceii in 25 g de margarina, amestecand intruna, si cand s-au inmuiat se adauga rosiile si se lasa sa fiarba incet, pana ce se infierbanta. Se gusta de sare si piper.
Se incorporeaza dovleceii si rosiile in orez, chiar inainte de a-l servi, si se presara deasupra margarina ramasa rupta bucatele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii