Orez cu dovlecei si rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g orez cu bobul lung,
  • 1/2 ceapa verde tocata marunt,
  • 75 g margarina,
  • 425 ml zeama fierbinte de legume (Knorr +apa),
  • 1/2 lingurita cimbru uscat,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 2-4 dovlecei mici,
  • 2 rosii mici.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se spala orezul, se scurge si se zvanta cu hartie absorbanta.

Se rumeneste ceapa intr-o forma termorezistenta impreuna cu 25 g de margarina si se prajeste pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga orezul, se caleste amestecand intruna, pana ce isi schimba culoarea, dupa care se stinge cu zeama de legume si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.

Se acopera vasul cu un capac, se da orezul la cuptor si se lasa sa fiarba circa 15 minute, pana ce absoarbe lichidul si se inmoaie.

Se spala dovleceii si se taie felii subtiri. Rosiile oparite si curatate de pielita se taie cubulete. Se dunstuiesc dovleceii in 25 g de margarina, amestecand intruna, si cand s-au inmuiat se adauga rosiile si se lasa sa fiarba incet, pana ce se infierbanta. Se gusta de sare si piper.

Se incorporeaza dovleceii si rosiile in orez, chiar inainte de a-l servi, si se presara deasupra margarina ramasa rupta bucatele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc