Orez cu dovlegei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 350 gr dovlegei
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1/2 catel usturoi
  • 1/2 pahar de vin alb
  • patrunjel,marar
  • 2 linguri parmezan ras
  • ulei
  • supa vegetala

Mod de preparare

Dovlegeii se spala si se taie rodele.Ceapa si usturoiul se curata,se toaca marunt si se pune la inabusit cu putin ulei si jumatate din unt.Se aduga dovlegeii si se lasa sa se moaie.

Se sareaza,se pipereaza si se pune orezul spalat amestecand continuu sa nu se lipeasca de oala.

Se toarna vinul si se lasa sa fiaba pana scade dupa care se pune putin cate putin din supa vegetala.

Cand orezul este fiert se da deoparte de pe foc,se pune restul de unt si parmezanul si se omogenizeaza.

Se serveste cu marar si patrunjel tocat marunt deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor