autor:

Crystyna

» » Mancaruri cu carne

Orez cu ficat de pasare

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
- 1kg ficat, - 800g orez, - 1 pahar ulei, - 2 cepe, - 1 telina radacina, - 3 morcovi si un ardeu rosu, - 50g faina, - 100g pasta de tomate, - 2L supa de pasare, - 100g cascaval, - sare si piper.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Ficatul, il curatati, il spalati si il taiati bucati. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se tau felii. Alegeti orezul, il spalati si scurgeti apa. Cascavalul se rade. Pasta de tomate, o diluati cu un pahar (150ml) de supa.
2. Ficatul il inabusiti in ulei. Ceapa, morcovii si telina, le inabusiti in 50g ulei si 50g supa. Se adauga peste ele pasta de tomate dizolvata, 500g supa (necesara pt. fierbere), apoi le fierbeti toate impreuna, 30 min. Sosul rezultat de aici il puneti peste ficat si mai dati o fierbere cam de 10 min. si adaugati sare si piper. Orezul il puneti in uleiul ramas, il inabusiti, si adaugati restul de supa, sare si fierbeti la cuptor cu vasul acoperit.
3. Servirea: Pe un platou asezati orezul, in diferite forme, apoi sos cu ficat si cascaval ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ficat de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Osso bucco milanez

Osso bucco milanez

Spalam bucatile de carne , le stergem bine cu un prosop absorbant,le condimentam cu sare si piper

5 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • motosca mariana

    motosca mariana (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

    Este delicios ...as dori ca data viitoare sa folosesti si ardei gras rosu si verde ....are un gust divin....

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • - 1kg ficat
  • - 800g orez
  • - 1 pahar ulei
  • - 2 cepe
  • - 1 telina radacina
  • - 3 morcovi si un ardeu rosu
  • - 50g faina
  • - 100g pasta de tomate
  • - 2L supa de pasare
  • - 100g cascaval
  • - sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza
motosca mariana

motosca mariana (Chef de cuisine)

Este delicios ...as dori ca data viitoare sa folosesti si ardei gras rosu si verde ....are un gust divin....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
ardei umpluti cu ciolan