autor:

Crystyna

» » Mancaruri cu carne

Orez cu ficat de pasare

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
- 1kg ficat, - 800g orez, - 1 pahar ulei, - 2 cepe, - 1 telina radacina, - 3 morcovi si un ardeu rosu, - 50g faina, - 100g pasta de tomate, - 2L supa de pasare, - 100g cascaval, - sare si piper.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Ficatul, il curatati, il spalati si il taiati bucati. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se tau felii. Alegeti orezul, il spalati si scurgeti apa. Cascavalul se rade. Pasta de tomate, o diluati cu un pahar (150ml) de supa.
2. Ficatul il inabusiti in ulei. Ceapa, morcovii si telina, le inabusiti in 50g ulei si 50g supa. Se adauga peste ele pasta de tomate dizolvata, 500g supa (necesara pt. fierbere), apoi le fierbeti toate impreuna, 30 min. Sosul rezultat de aici il puneti peste ficat si mai dati o fierbere cam de 10 min. si adaugati sare si piper. Orezul il puneti in uleiul ramas, il inabusiti, si adaugati restul de supa, sare si fierbeti la cuptor cu vasul acoperit.
3. Servirea: Pe un platou asezati orezul, in diferite forme, apoi sos cu ficat si cascaval ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ficat de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ananas

Pui cu ananas

Intr-o tava unsa , se pun pulpele de pui si cartofii taiati in patru, dupa ce au fost trecute prin

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Carnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • motosca mariana

    motosca mariana (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

    Este delicios ...as dori ca data viitoare sa folosesti si ardei gras rosu si verde ....are un gust divin....

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • - 1kg ficat
  • - 800g orez
  • - 1 pahar ulei
  • - 2 cepe
  • - 1 telina radacina
  • - 3 morcovi si un ardeu rosu
  • - 50g faina
  • - 100g pasta de tomate
  • - 2L supa de pasare
  • - 100g cascaval
  • - sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza
motosca mariana

motosca mariana (Chef de cuisine)

Este delicios ...as dori ca data viitoare sa folosesti si ardei gras rosu si verde ....are un gust divin....

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui valdostana