autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu peste

Orez cu fructe de mare

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
500g orez(de preferat cu bob lung,basmati), 200g midii, 200g creveti, curatati, 2 cepe taiate rondele, 2 rosii mari,coapte,decojite si tocate, 3 linguri ulei, 1/2 pahar ouzo(bautura greceasca), sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se infierbinta uleiul si se prajesc rondelele de ceapa pina devin aurii.

Se adauga fructele de mare ,se inabusesc putin si se adauga rosiile ; se fierbe totul 10 min apoi se adauga ouzo,

Se adauga orezul si apa(pentru fiecare ceasca de orez se pun 2 cesti de apa)si se mai fierbe 20 min.

Cand este gata se rastoarna pe un platou ,se scot citeva scoici si se infing deasupra,se presara marar si se infing citeva crengute de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare

Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva

7 voturi    8 comentarii
40h 10 min
Mancaruri cu peste
Fructe de mare cu orez si legume

Fructe de mare cu orez si legume

Se caleste ceapa,apoi ardeiul si orezul adaugam 3 cesti de supa de legume si cand este aproape gata

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500g orez(de preferat cu bob lung,basmati)
  • 200g midii
  • 200g creveti
  • curatati
  • 2 cepe taiate rondele
  • 2 rosii mari,coapte,decojite si tocate
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 pahar ouzo(bautura greceasca)
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Merluciu cu legume