Orez cu fructe de mare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g orez(de preferat cu bob lung,basmati)
  • 200g midii
  • 200g creveti
  • curatati
  • 2 cepe taiate rondele
  • 2 rosii mari,coapte,decojite si tocate
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 pahar ouzo(bautura greceasca)
  • sare,piper

Mod de preparare

Se infierbinta uleiul si se prajesc rondelele de ceapa pina devin aurii.

Se adauga fructele de mare ,se inabusesc putin si se adauga rosiile ; se fierbe totul 10 min apoi se adauga ouzo,

Se adauga orezul si apa(pentru fiecare ceasca de orez se pun 2 cesti de apa)si se mai fierbe 20 min.

Cand este gata se rastoarna pe un platou ,se scot citeva scoici si se infing deasupra,se presara marar si se infing citeva crengute de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise