Orez cu fructe de mare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 2 morcovi mic, taiti
  • 3 rosii
  • O foaie de dafin
  • O legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 fir intreg, restul frunzeleor tocate marunt
  • 1,5 kg peste si fructe de mare-fara solzi
  • Risotto bianco
  • ½ bulb de fenic
  • O lingurita seminte de fenic
  • 1 praf de ardei iute uscat
  • 1 praf de sofran
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Puneti apa într-o oala mare, împreuna cu morcovii, rosiile, foaia de dafin si firul

întreg de patrunjel. apoi aduceti la fierbere si adaugati pestele întreg (fara scoici).

Fierbeti la foc mic 10 minute, apoi scoateti fiecare bucata de peste din oala si

desfaceti carnea de pe oase. (Daca aveti un cap de cod, Încercati sa îndepartati falciIe,

fiindca sunt partea cea mai buna!) Puneti carnea deoparte, pe o farfurie; oasele

puneti-le din nou în supa sa mai fiarba maximum 15 minute, luând spuma ele la

suprafata. Intre timp, Începeti sa preparati risotlo bianco, adaugind in tigaie

feniculul, semintele de fenicul, ardeiul iute si sofranul

Strecurati supa intr-o alta oala si aruncati legumele si oasele. Adaugati la risotto cea

mai mare parte din supa de peste, pastrând putin pentru final, iar când orezule

aproape gata, spre sfârsitul etapei a treia, adaugati carnea ele peste si scoici le. Dupa

3-4 minute, scoicile se deschid (aruncati-le pe cele care ramân închise); apoi luati

oala de pe foc.

Deoarece in risotto nu trebuie sa amestecati brânza cu peste, nu vom pune parmezan.

În etapa a patra, cind adaugati untul, potriviti de sare si piper, turnati putin

ulei de masline extravirgin si zeama de lamâie. La servire, repartizati risotto in

farfurii si turnati deasupra supa ramasa. Mai stropiti cu niste ulei de masline extravirgin,

presarati cu patrunjelul ramas si cu frunzele ele fenicul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise