Ingrediente
1 pachet fructe de mare-300g, 1 ardei gras rosu, 2 rosii, ½ lingurita sofran, sare si piper dupa gust, 200g orez cu bobul lung(eu am folosit Basmati), 400ml supa de pui, 2-3 linguri ulei masline
Dificultate: Redusa | Timp: 40h 10 min
8 voturi
Mod de preparare
Se micsoreaza focul la mediu-mic si se adauga rosiile si putina sare, amestecand din cand in cand, circa 10-15 minute, pana ce rosiile se inchid putin la culoare, iar mixtura capata o textura pastoasa.
Se spasa rosiile cu fundul lingurii, ca sa se afarame cat mai mult si sa se integreze in sos.
Se adauga supa de pui si se lasa sa dea in clocot si se fierbe timp de 10 minute. Se gusta si se potriveste de sare si piper.
Se mareste flacara, si se adauga orezul, presarandu-l. Cu o lingura de lemn se da o roata prin cratita, ca sa se verifice daca orezul este distribuit in mod egal. Nu se mai amesteca dupa aceea.
Se gateste orezul, fara a acoperi cratita, timp de 10 minute, la foc iute. Se face apoi flacara mica si se gateste orezul alte 8 minute, pana ce tot lichidul este absorbit, iar orezul este gatit, dar ferm.
Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa la odihna, 5-10 minute.
Intre timp, se incinge putin ulei intr-o alta tigaie, se adauga scoicile si se prajesc 3 minute, amestecand ocazional. Se adauga apoi crevetii si se continua alte 3 minute, pana ce scoicile sunt facute, iar crevetii sunt fierbinti.
Se adauga scoicile si crevetii in cratita la sfarsitul celor 5-10 minute de pauza, asezandu-i peste orez.
Menuca (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010
Silvia super reteta,de cand cautam sa-i fac la cumnatu
angy (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010
FFF.gustos acest orez!
Alice85 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010
nu am adaugat nici o data surimi in orez trebuie sa fie gustos
vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010
Ft bun orezul cu fructe de mare!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010
Delicios si usurel.