autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

Orez cu fructe de mare

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pachet fructe de mare-300g, 1 ardei gras rosu, 2 rosii, ½ lingurita sofran, sare si piper dupa gust, 200g orez cu bobul lung(eu am folosit Basmati), 400ml supa de pui, 2-3 linguri ulei masline

Dificultate: Redusa Timp: 40h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva secunde sa iasa culoarea. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar,caracatita si surimi si se gatesc 5 minute, amestecand constant.
Se micsoreaza focul la mediu-mic si se adauga rosiile si putina sare, amestecand din cand in cand, circa 10-15 minute, pana ce rosiile se inchid putin la culoare, iar mixtura capata o textura pastoasa.
Se spasa rosiile cu fundul lingurii, ca sa se afarame cat mai mult si sa se integreze in sos.
Se adauga supa de pui si se lasa sa dea in clocot si se fierbe timp de 10 minute. Se gusta si se potriveste de sare si piper.
Se mareste flacara, si se adauga orezul, presarandu-l. Cu o lingura de lemn se da o roata prin cratita, ca sa se verifice daca orezul este distribuit in mod egal. Nu se mai amesteca dupa aceea.
Se gateste orezul, fara a acoperi cratita, timp de 10 minute, la foc iute. Se face apoi flacara mica si se gateste orezul alte 8 minute, pana ce tot lichidul este absorbit, iar orezul este gatit, dar ferm.
Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa la odihna, 5-10 minute.
Intre timp, se incinge putin ulei intr-o alta tigaie, se adauga scoicile si se prajesc 3 minute, amestecand ocazional. Se adauga apoi crevetii si se continua alte 3 minute, pana ce scoicile sunt facute, iar crevetii sunt fierbinti.
Se adauga scoicile si crevetii in cratita la sfarsitul celor 5-10 minute de pauza, asezandu-i peste orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fructe de mare cu orez si legume

Fructe de mare cu orez si legume

Se caleste ceapa,apoi ardeiul si orezul adaugam 3 cesti de supa de legume si cand este aproape gata

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte buna! Imi place, Silvia.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O reteta tare apetisanta...

  • Fara foto

    Tina B. , 28 martie 2010

    40 DE ORE SI 10 MINUTE???? TU CHIAR VORBESTI SERIOS?!?

    • Menuca

      Menuca (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Silvia super reteta,de cand cautam sa-i fac la cumnatu

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      FFF.gustos acest orez!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      nu am adaugat nici o data surimi in orez trebuie sa fie gustos

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Ft bun orezul cu fructe de mare!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Delicios si usurel.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet fructe de mare-300g
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • ½ lingurita sofran
  • sare si piper dupa gust
  • 200g orez cu bobul lung(eu am folosit Basmati)
  • 400ml supa de pui
  • 2-3 linguri ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Imi place, Silvia.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME