autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Orez cu fructe de mare

Autor: gatin mona clara (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gatin mona clara (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2008

Ingrediente
orez 500 gr, gamberi 100gr, calamari 100gr, vin alb 50ml, o ceapa medie, 50 ml ulei de masline, sare, de peste

Dificultate: Medie Timp: 25 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita antiaderenta uleiul de masline si ceapa tocata fin, gamberi chiar congelati, calamarii taiati rondele si se lasa la foc mediu pana cand ceapa devine aurie si se evapora toata apa. Se adauga vinul alb si se lasa pana se evapora, dupa care se adauga orezul si se completeaza cu supa de peste pana cand acesta este acoperit, se lasa initial la foc foarte iute, dupa care se micsoreaza flacara la minim. Se completeaza cu supa de peste atat cat este necesar ca orezul sa fiarba "al dente" sau bob cu bob. Se adauga sare, piper dupa gust si patrunjel tocat fin. Se serveste acompaniat de un vin alb demisec. E ideal si ca antipasto (aperitiv).
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fructe de mare cu orez si legume

Fructe de mare cu orez si legume

Se caleste ceapa,apoi ardeiul si orezul adaugam 3 cesti de supa de legume si cand este aproape gata

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare

Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva

7 voturi    8 comentarii
40h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

12 voturi

Ingrediente

  • orez 500 gr
  • gamberi 100gr
  • calamari 100gr
  • vin alb 50ml
  • o ceapa medie
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, de peste

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
FILE DE PANGASIUS CU CRUSTA DE MUSTAR