autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Orez cu fructe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
150 gr. orez cu bobul lung, 125 gr. zahar, 1 zahar vanilat, 75 cl. lapte, 20 cl. frisca, 2 galbenusuri, un baton de vanilie, o lingurita de rom diluat, 20 gr. unt, 2 fire de menta. Fructele: 200 gr. zmeura, 200 gr. afine, 2 piersici, 4 caise

Dificultate: Medie Timp: 50 min

18 voturi

Mod de preparare

Varsati orezul intr-o cratita cu apa clocotita. Puneti cratita pe foc si lasati sa fiarba 2 minute, apoi scurgeti-l. Puneti sa fiarba laptele cu zaharul si cu batonul de vanilie, despicat in lung. Turnati orezul in cratita cu lapte, puneti un capac si lasati sa fiarba incet, circa 50 de minute (orezul trebuie sa absoarba tot laptele). Scoateti batonul de vanilie. Luati vasul de pe foc si incorporati galbenusurile unul cate unul. Parfumati orezul cu romul diluat si lasati-l sa se raceasca. Puneti zaharul vanilat in frisca si incorporati-o usor in orezul racit. Curatati piersicile de coaja, spalati caisele, uscati-le si taiati-le bucati. Incorporati-le, impreuna cu zmeura, in orezul cu lapte. Ungeti o forma de savarina cu unt, umpleti-o cu orezul amestecat cu fructe, acoperiti forma cu o folie de plastic si bagati-o la frigider 2 ore. Rasturnati orezul pe un platou, umpleti mijlocul cu zmeura si decorati cu cateva frunze de menta.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare

Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva

7 voturi    8 comentarii
40h 10 min
Mancaruri cu peste
SALATA CU OREZ SI FRUCTE

SALATA CU OREZ SI FRUCTE

Se fierbe orezul cu laptele in care se pune un praf scortisoara si zaharul;Intr-un vas de ienna se

1 vot    2 comentarii
20 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    O bunatate !

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Mie imi place orezul cu lapte clasic, cu cacao sau sirop natural pe deasupra. Cred ca aceasta varianta este ceva diferit, si ar merita incercata.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Delicios...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Cred ca e delicios, avand in vedere ingredientele.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Este o reteta extraordinar de buna si sanatoasa. Eu o folosesc foarte des in alimentatia copiilor mei.

    • Schiopu Simona

      Schiopu Simona (Chef de cuisine) , 14 martie 2009

      Suna interesant, o voi incerca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

18 voturi

Ingrediente

  • 150 gr. orez cu bobul lung
  • 125 gr. zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 75 cl. lapte
  • 20 cl. frisca
  • 2 galbenusuri
  • un baton de vanilie
  • o lingurita de rom diluat
  • 20 gr. unt
  • 2 fire de menta. Fructele: 200 gr. zmeura
  • 200 gr. afine
  • 2 piersici
  • 4 caise

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti de Craciun