autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 cana cu orez, 3 cani cu lapte, 6-8 linguri, coaja rasa de la o lamaie, scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Spala orezul si verifica-l sa fie fara impuritati. Pune laptele la fiert intr-un vas emailat, ca sa nu se prinda.

Adauga orezul, in ploaie, cand laptele a inceput sa clocoteasca si amesteca continuu, sa nu se prinda.
Cand laptele a scazut la jumatate, adauga si zaharul si amesteca din nou.

In maxim 45 minute orezul este fiert. Bobul trebuie sa fie moale, cat sa se sfarame usor cu degetele.
Adauga coaja de lamaie rasa. Mai lasa sa dea in un clocot si trage-l de pe foc. Toarna-l in castronele si presara scortisoara. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte cu topping de portocale

Orez cu lapte cu topping de portocale

Orezul se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot se fierbe 3 minute, amestecand , se stinge

7 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare.

64 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Laura_Sacareanu

    Laura_Sacareanu (Bucatar) , 10 mai 2012

    asa e.....cel mai bine e orezul fiert de la inceput in lapte.....yummy yummy!!!

  • Ionut G

    Ionut G (Maestru bucatar) , 17 aprilie 2010

    e mult mai bun cu orezul fiert in lapte decat fiert separat, si e mult mai bun cu zahar vanilat decat cu zahar simplu :) eu mai adaug si rondele de banane in castron :P

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

    Minunat!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Eu fierb separat orezul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Un desert tare gustos...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Foarte bun...........

    • Fara foto

      Sidy , 08 ianuarie 2010

      Usor si gustos !!! Minunat acum dupa atatea mancaruri grele...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 cana cu orez
  • 3 cani cu lapte
  • 6-8 linguri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Laura_Sacareanu (Bucatar)

asa e.....cel mai bine e orezul fiert de la inceput in lapte.....yummy yummy!!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gem de capsune