autor:

Cerboaicaiubita

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte

Autor: Cerboaicaiubita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cerboaicaiubita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2010

Ingrediente
1/2 kg orez cu bob alb si mare, 1 l lapte fiert,zahar dupa gust ,lamaie ,scortisoara si cacao, , ( pentru circa 3,4 porti )

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se fierbe orezul in circa 1- 1/2 l apa pana cand se poate zdrobi cu o lingura de peretii vasului in care fierbe ,apoi se adauga laptele fiert si se da la foc potrivit , amesteandu-se mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Se adauga zahar dupa gust si se stoarce putina lamaie si o lingurita de scortisoara pentru aroma. Nu se lasa sa scada prea mult , si se ia de pe foc cand este ca o smantana mai groasa .Se asaza in farfurioarele putin adanci asa cald cum este si se poate orna cu cacao pudra .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte si scortisoara

Orez cu lapte si scortisoara

Se pune laptele la fiert, dupa ce fierbe se pune orezul, se lasa la fiert, dupa care se adauga zaharul

8 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Orez cu lapte cu topping de portocale

Orez cu lapte cu topping de portocale

Orezul se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot se fierbe 3 minute, amestecand , se stinge

8 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg orez cu bob alb si mare
  • 1 l lapte fiert,zahar dupa gust ,lamaie ,scortisoara si cacao
  • ( pentru circa 3,4 porti )

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec alb negru