Ingrediente
O cana cu orez, , O cana si jumatate apa,, 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie, 3 cani si jumatate lapte,, 3 linguri cu varf zahar tos., Sosul de portocale : 2 portocale,, 100 gr zahar tos,, o lingura unt,, un praf de scortisoara, 3 picaturi esenta rom
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
9 voturi
Mod de preparare
Laptele se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se pune zaharul pudra si zaharul tos. Cand se dizolva zaharul, se adauga orezul. Se fierbe la foc mic, amestecand des, cam 20 de min sau pana cand orezul absoarbe aproape tot laptele. Se pune orezul pregatit in 4-5 castronele.
Sosul de portocale: 100 gr zahar se caramelizeaza pe foc mic , se pune untul si se stinge cu sucul de la o portocala si jumatate. Se pune scortisoara si esenta, se fierbe 3 min. Jumatatea de portocala ramasa se taie felii subtiri. Se orneaza orezul cu felii de portocala si se toarna cate 2-3 linguri de sos in fiecare castronel. E deosebit de aromat!