Orezul se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot se fierbe 3 minute, amestecand , se stinge focul si se lasa acoperit. Nu se scurge apa!
Laptele se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se pune zaharul pudra si zaharul tos. Cand se dizolva zaharul, se adauga orezul. Se fierbe la foc mic, amestecand des, cam 20 de min sau pana cand orezul absoarbe aproape tot laptele. Se pune orezul pregatit in 4-5 castronele.
Sosul de portocale: 100 gr zahar se caramelizeaza pe foc mic , se pune untul si se stinge cu sucul de la o portocala si jumatate. Se pune scortisoara si esenta, se fierbe 3 min. Jumatatea de portocala ramasa se taie felii subtiri. Se orneaza orezul cu felii de portocala si se toarna cate 2-3 linguri de sos in fiecare castronel. E deosebit de aromat!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii