Orezul se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot se fierbe 3 minute, amestecand , se stinge focul si se lasa acoperit. Nu se scurge apa!
Laptele se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se pune zaharul pudra si zaharul tos. Cand se dizolva zaharul, se adauga orezul. Se fierbe la foc mic, amestecand des, cam 20 de min sau pana cand orezul absoarbe aproape tot laptele. Se pune orezul pregatit in 4-5 castronele.
Sosul de portocale: 100 gr zahar se caramelizeaza pe foc mic , se pune untul si se stinge cu sucul de la o portocala si jumatate. Se pune scortisoara si esenta, se fierbe 3 min. Jumatatea de portocala ramasa se taie felii subtiri. Se orneaza orezul cu felii de portocala si se toarna cate 2-3 linguri de sos in fiecare castronel. E deosebit de aromat!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii