autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte si fructe confiate

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
-2 litri de lapte, -2 cani de orez prefiert, -zahar cat va place, -3 pliculete zahar vanilat, -1 esenta de rom, -1 cutie de fructe confiate, -scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se taie cubulete fructele confiate. Se spala bine cele 2 cani de orez, iar cei 2 litri de lapte se fierb. Cand laptele a fiert se toarna peste el orezul si se amesteca cu o lingura de lemn, utilizata special pentru dulciuri, continuu ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand orezul a fiert se pune zahar dupa gust, cele 3 plicuri de zahar vanilat si se lasa sa mai fiarba putin. La sfarsit se pun fructele confiate, esenta de rom si se stinge focul. Se pune in farfurii si se presara cu scortisoara pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti ciocolatosi cu buline neserioase

Biscuiti ciocolatosi cu buline neserioase

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, praful de copt si cacao. Ciocolata si untul se topesc impreuna

5 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei

11 voturi    12 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Foarte bun! Si eu ii fac fetitei mele.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Copiii nostri, clientii nostri !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Delicios!!!i-mi place mult,iar al tãu aratã tare bine!!!

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Delicios! Arata foarte bine, imi lasa gura apa!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Foarte gustos!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Cu fructe confiate e un deliciu !!! Pacat ca am ajuns atat de tarziu si s-a terminat desertul....

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Eu nu prea ma impac cu orezul prefiert. Il prefer pe cel traditional.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate,arata tare apetisant.Felicitari,ai votul meu.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Foarte bun...insa n-am mai mancat de multa vreme!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Cred ca e o bunatate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Un deliciu si in plus arata super bine...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • -2 litri de lapte
  • -2 cani de orez prefiert
  • -zahar cat va place
  • -3 pliculete zahar vanilat
  • -1 esenta de rom
  • -1 cutie de fructe confiate
  • -scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte bun! Si eu ii fac fetitei mele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spal? delicat fructele. Într-o crati?? mai mare se pun la fiert apa cu zah?rul, care se las? s? fiarb?, iar când începe

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Baclava de casa