autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte si vanilie

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1 litru lapte, 100g orez, 50 g zahar, 1 varf de cutit sare, 3 pliculete de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Orezul cu lapte se prinde repede. Pentru ca orezul sa fiarba mai repede in lapte, acesta se fierbe separat, aproximativ 5 minute, cu o cana de apa, pana cand se umfla putin. Nu se fierbe prea mult deoarece daca fierbe complet in apa orezul cu lapte va iesi fad. Se scurge surplusul de apa si se adauga laptele clocotit si sarea.
Orezul cu lapte se fierbe la foc mic, pe tabla, amestecand des (sau se pune la cuptor, dar prepararea dureaza mai mult) pana cand a fiert orezul. Atunci se pune zaharul, se mai dau 2 clocote si se stinge focul. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gris cu lapte si pere caramelizate

Gris cu lapte si pere caramelizate

Am fiert repede grisul cu laptele, zaharul vanilat si 3 linguri de zahar, apoi am lasat sa se raceasca

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Briose

Briose

Se incinge cuptorul. Se bate untul si zaharul intr-un bol mare cu o lingura de lemn, apoi se adauga

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristian , 12 martie 2018

    Am căutat idei diferite pentru a îmbunătăți modul în care gătesc eu orezul cu lapte, dar din păcate am găsit aici o rețetă plină de erori. Orezul se fierbe doar în lapte, iar zaharul vanilat nu se poate nici măcar rosti, in nici un caz folosit !! Păstaie de vanilie !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 100g orez
  • 50 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 pliculete de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Fara foto

Cristian

Am căutat idei diferite pentru a îmbunătăți modul în care gătesc eu orezul cu lapte, dar din păcate am găsit aici o rețetă plină de erori. Orezul se fierbe doar în lapte, iar zaharul vanilat nu se poate nici măcar rosti, in nici un caz folosit !! Păstaie de vanilie !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Biscuiti "Petit Beurre"