Orez cu lapte si vanilie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 100g orez
  • 50 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

Orezul cu lapte se prinde repede. Pentru ca orezul sa fiarba mai repede in lapte, acesta se fierbe separat, aproximativ 5 minute, cu o cana de apa, pana cand se umfla putin. Nu se fierbe prea mult deoarece daca fierbe complet in apa orezul cu lapte va iesi fad. Se scurge surplusul de apa si se adauga laptele clocotit si sarea.

Orezul cu lapte se fierbe la foc mic, pe tabla, amestecand des (sau se pune la cuptor, dar prepararea dureaza mai mult) pana cand a fiert orezul. Atunci se pune zaharul, se mai dau 2 clocote si se stinge focul. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise