Orezul cu lapte se prinde repede. Pentru ca orezul sa fiarba mai repede in lapte, acesta se fierbe separat, aproximativ 5 minute, cu o cana de apa, pana cand se umfla putin. Nu se fierbe prea mult deoarece daca fierbe complet in apa orezul cu lapte va iesi fad. Se scurge surplusul de apa si se adauga laptele clocotit si sarea.
Orezul cu lapte se fierbe la foc mic, pe tabla, amestecand des (sau se pune la cuptor, dar prepararea dureaza mai mult) pana cand a fiert orezul. Atunci se pune zaharul, se mai dau 2 clocote si se stinge focul. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii