Orez cu lapte Tradaro

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 3/4 pahar orez
  • 5 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • coaja de lamaie sare
  • dulceata de visine

Mod de preparare

Se curata orezul, se spala si se pune intr-o cratita cu apa rece cat sa-l depaseasca cu 1 1/2 cm si un varf de cutit cu sare, la un foc potrivit. Se lasa sa fiarba 10-15 minute de cand a dat in clocot pana ce scade apa, dupa aceea se adauga laptele si zaharul. Dupa cateva clocote se pune vanilia si coaja de lamaie.

Se amesteca continuu cu o lingura de lemn (speciala numai pentru preparate cu lapte), pana ce orezul este bine fiert.

Se rastoarna intr-un castron care a fost clatit cu apa rece fara sa se stearga.

Cand orezul s-a racit se pune pe deasupra dulceata de visine.

Se pune suflet cat va lasa inima.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise