autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
150-200 g orez, 1 ceapa, 1 morcov mic (carota), 1 pastarnac mic, 20 g telina, 20 g mazare, 1/2 ardei gras rosu, 6 linguri ulei, 1 cub/lingurita concentrat pui, 2-3 fire de patrunjel, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Curatati legumele si tocati-le cubulete mici. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei la foc mic ceapa taiata marunt, legumele, adaugati mazarea si cubulete de ardei rosu. Orezul se spala cu apa rece si se pune intr-o craticioara.
Adaugati peste orez legumele calite si 600 ml apa fierbinte si concentratul (zeama de la supa de pui sau de legume). Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 20 minute, stingeti focul si mai lasati craticioara acoperita cu capac, pentru ca orezul va absorbi tot lichidul si se va umfla.
Dregeti gustul de sare si piper. Pentru a-l aranja frumos pe farfurii va puteti folosi de un castronel sau de o cescuta rotunda pe care o umeziti cu putina apa, presati in ea orezul cu o lingura, apoi o rasturnati pe farfurie. Ati obtinut in iglu minunat de orez. Decorati cu patrunjel. Se serveste ca atare sau ca garnitura, cu muraturi, salate, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Ardei umplut cu legume, carne si orez

Ardei umplut cu legume, carne si orez

1-Scoatem coditele de la ardei ii spalam si ai lasam la scurs.,2-Ceapa o tocam marunt si o calim

15 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit orez cu legume dupa reteta Doinei Varga ca garnitura la friptura de pulpa de miel la tava; am adaugat si un cartof taiat in bucati nu prea mici pe care l-am pus la calit cu ceapa si ardeiul.I-am dat forma cu ajutorul unui castronel si a iesit superb. De asemenea l-am pregatiti ca garnitura la Beef Stroganoff. Mihaela

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ciups (Bucatar) , 02 octombrie 2014

    Daca are deja legume de ce mai puneti si concentratul acela?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    O bunatate,frumos prezentata,felicitari.Ai votul meu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Frumoasa prezentarea. Acus intram in post,e o idee minunata.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      orezul cu legume(noi ii zicem sarbesc) e foarte bun, dietetic

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

16 voturi

Ingrediente

  • 150-200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic (carota)
  • 1 pastarnac mic
  • 20 g telina
  • 20 g mazare
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 6 linguri ulei
  • 1 cub/lingurita concentrat pui
  • 2-3 fire de patrunjel
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

ciups (Bucatar)

Daca are deja legume de ce mai puneti si concentratul acela?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul Intr-o oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore). Se copleteaza

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti