autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu mazare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 500 g orez, 100 g ceapa, 150 g unt, 400 g mazare conserva sau fiarta, 150 g cascaval, 500 ml supa, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Orezul se alege, se spala, se scurge, ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa, intr-un vas cu ulei si adaos de 100 ml supa. Dupa ce s-a inabusit ceapa, se pune orezul, se completeaza cu supa si apa, de doua ori mai multa decît cantitatea de orez. Cind orezul a fiert se adauga mazarea. Se amesteca componentele si se pune vasul la cuptor pentru gratinare. Cind sint gratinate componentele, se adauga untul topit stropit pe toata suprafata si cascavalul ras. Se recomanda ca garnitura la preparatele din carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui cu garnitura de orez si mazare

Piept de pui cu garnitura de orez si mazare

Toate produsele sunt cumparate de la Billa, cele mai multe sunt Clever. Vreau sa arat ca si cu

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Orez cu mazare Rigi Bigi

Orez cu mazare Rigi Bigi

Orezul se spala, dupa care se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g orez
  • 100 g ceapa
  • 150 g unt
  • 400 g mazare conserva sau fiarta
  • 150 g cascaval
  • 500 ml supa
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tocanita cu ciuperci