autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu mirodenii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 06 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 06 august 2011

Ingrediente
ptr 6 portii, 2pahare de orez persian, 1baton de scortisoara-1/4lingurita de scortisoara macinata, 4linguri ulei, 11/2lingurite de sare, 3pahare de apa fiarta, 1pahar de mirodenii-coriandu proaspat,busuioc,patrunjel,frunze de menta -taiate marunt, 2cepi potrivite tocate si prajite auriu, 3linguri de stafide negre mici sau boabe de rodii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o oala cu fund dublu se adauga orezul care a fost clatit intr-o apa si strecurat bine.
Se prajeste un minut se adauga batonul de scortisoar,apa fiarta fierbinte,si putina sare.Se lasa sa fiarba si se acopera oala cu un prosop curat de bucatarie si capacul deasupra-facem focul mic si lasam sa fiarba 20 de minute dupa care stingem focul.
Se adauga ceapa,mirodeniile,si se lasa capacul peste orez inca 10 minute.
Se rastoarna pe platou si se orneaza cu stafide si boabe de rodii.
Este o garnitura splendida la o friptura de carne sau pasare-orezul asa iese alb boaba cu boaba si este gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez

Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez

Orezul se spala bine si se pune la fiert in apa 20 minute, se sareaza dupa gust, se stinge focul

1 vot    1 comentariu
2h
Fripturi
TAGLIATELLE CU LEGUME

TAGLIATELLE CU LEGUME

1.Pastele le pui la fiert in 2 litri de apa , in care ai adaugat 1 lgt de sare si 1 lg de ulei. 2.Cand

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    grozava reteta! era interesanta si o poza!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 2pahare de orez persian
  • 1baton de scortisoara-1/4lingurita de scortisoara macinata
  • 4linguri ulei
  • 11/2lingurite de sare
  • 3pahare de apa fiarta
  • 1pahar de mirodenii-coriandu proaspat,busuioc,patrunjel,frunze de menta -taiate marunt
  • 2cepi potrivite tocate si prajite auriu
  • 3linguri de stafide negre mici sau boabe de rodii.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Marian

Marian (Chef de cuisine)

grozava reteta! era interesanta si o poza!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Shaorma de casa