autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu mirodenii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 06 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 06 august 2011

Ingrediente
ptr 6 portii, 2pahare de orez persian, 1baton de scortisoara-1/4lingurita de scortisoara macinata, 4linguri ulei, 11/2lingurite de sare, 3pahare de apa fiarta, 1pahar de mirodenii-coriandu proaspat,busuioc,patrunjel,frunze de menta -taiate marunt, 2cepi potrivite tocate si prajite auriu, 3linguri de stafide negre mici sau boabe de rodii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o oala cu fund dublu se adauga orezul care a fost clatit intr-o apa si strecurat bine.
Se prajeste un minut se adauga batonul de scortisoar,apa fiarta fierbinte,si putina sare.Se lasa sa fiarba si se acopera oala cu un prosop curat de bucatarie si capacul deasupra-facem focul mic si lasam sa fiarba 20 de minute dupa care stingem focul.
Se adauga ceapa,mirodeniile,si se lasa capacul peste orez inca 10 minute.
Se rastoarna pe platou si se orneaza cu stafide si boabe de rodii.
Este o garnitura splendida la o friptura de carne sau pasare-orezul asa iese alb boaba cu boaba si este gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez

Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez

Orezul se spala bine si se pune la fiert in apa 20 minute, se sareaza dupa gust, se stinge focul

0 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi
Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Reteta mea de cartofi frantuzesti nu contine oua fierte (asa cum prevede reteta clasica). De ce?

14 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    grozava reteta! era interesanta si o poza!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 2pahare de orez persian
  • 1baton de scortisoara-1/4lingurita de scortisoara macinata
  • 4linguri ulei
  • 11/2lingurite de sare
  • 3pahare de apa fiarta
  • 1pahar de mirodenii-coriandu proaspat,busuioc,patrunjel,frunze de menta -taiate marunt
  • 2cepi potrivite tocate si prajite auriu
  • 3linguri de stafide negre mici sau boabe de rodii.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Marian

Marian (Chef de cuisine)

grozava reteta! era interesanta si o poza!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci