autor:

FABIO

» » Mancaruri cu peste

Orez cu negru de sepie

Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 august 2009

Ingrediente
pentru 4 persoane: 500gr orez de buna calitate, 1 ceapa mica, 2 catei usturoi, 300gr sepii mici congelate, 2 pungulite de negru de sepie, 200cl ulei extra virgin de masline,100cl vin alb,1 litru apa, sare, piper, patrunjel proaspat tocat.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa taiata julien si catei de usturoi intregi zdorobiti, adaugati sepia si prajiti totul, timp de 15 minute, dupa care adaugati orezul si vinul. Amestecati totul si lasati sa se evapore vinul. Acum varsati apa si lasati orezul sa se coaca.Inainte cu 2 minute de terminarea copturii, adaugati negru de sepie si amestecati totul bine pana se omogenizeaza. Serviti cu patrunjel tocat proaspat presarat deasupra.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu negru de sepie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Zacusca de peste  (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre

58 voturi    17 comentarii
3h
Mancaruri cu peste
somon la cuptor

somon la cuptor

Se pune pestele in tava, cu legumele. Se unge cu putin ulei de masline, se adauga putin vin, apoi

23 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    E interesanta reteta, ce bine ai innegrit orezul cu acel ,,negru de sepie,, Am o curiozitate, pt mine acest ingredient ,,negru de sepie ,,este nou, nu ne exlici cam ce este? Multumesc, preparatul tau arata bine.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Am gatit si eu cu orez negru,dar nu prea mi-a placut.Mai mult imi place cel alb.Cred ca a fost un deliciu.Ai votul meu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Interesanta reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Cred ca e foarte gustoasa reteta,dar cam neagra...Unde se gaseste negru de sepie?Oricum,felicitari pentru prezentare!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Felicitari pentru reteta,cred ca este tare gustoasa,arata foarte bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Imi place foarte mult aceasta reteta,combinatiile si ingredientele folosite...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 persoane: 500gr orez de buna calitate
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 300gr sepii mici congelate
  • 2 pungulite de negru de sepie
  • 200cl ulei extra virgin de masline,100cl vin alb,1 litru apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de FABIO
Amorosi al tonno

Amorosi al tonno

Punem paste la fiert si intre timp intr-o cratita mare punem la incalzit ulei, adaugam usturoi zdrobit,

0 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Intr-o cratita, punem la incalzit uleilu, adaugam usturoi tocat si oregano, lasam sa se prajasca

9 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
Arancini gustosi

Arancini gustosi

Intr-o oala, punem la fiert 1,5 lt de apa si 200 cl vin si adaugam orezul la fiert. Intre timp luam

3 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E interesanta reteta, ce bine ai innegrit orezul cu acel ,,negru de sepie,, Am o curiozitate, pt mine acest ingredient ,,negru de sepie ,,este nou, nu ne exlici cam ce este? Multumesc, preparatul tau arata bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
FILE DE PESTE IN ALUAT