autor:

FABIO

» » Mancaruri cu peste

Orez cu negru de sepie

Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 august 2009

Ingrediente
pentru 4 persoane: 500gr orez de buna calitate, 1 ceapa mica, 2 catei usturoi, 300gr sepii mici congelate, 2 pungulite de negru de sepie, 200cl ulei extra virgin de masline,100cl vin alb,1 litru apa, sare, piper, patrunjel proaspat tocat.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa taiata julien si catei de usturoi intregi zdorobiti, adaugati sepia si prajiti totul, timp de 15 minute, dupa care adaugati orezul si vinul. Amestecati totul si lasati sa se evapore vinul. Acum varsati apa si lasati orezul sa se coaca.Inainte cu 2 minute de terminarea copturii, adaugati negru de sepie si amestecati totul bine pana se omogenizeaza. Serviti cu patrunjel tocat proaspat presarat deasupra.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu negru de sepie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 7 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    E interesanta reteta, ce bine ai innegrit orezul cu acel ,,negru de sepie,, Am o curiozitate, pt mine acest ingredient ,,negru de sepie ,,este nou, nu ne exlici cam ce este? Multumesc, preparatul tau arata bine.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Am gatit si eu cu orez negru,dar nu prea mi-a placut.Mai mult imi place cel alb.Cred ca a fost un deliciu.Ai votul meu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Interesanta reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Cred ca e foarte gustoasa reteta,dar cam neagra...Unde se gaseste negru de sepie?Oricum,felicitari pentru prezentare!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Felicitari pentru reteta,cred ca este tare gustoasa,arata foarte bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Imi place foarte mult aceasta reteta,combinatiile si ingredientele folosite...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 persoane: 500gr orez de buna calitate
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 300gr sepii mici congelate
  • 2 pungulite de negru de sepie
  • 200cl ulei extra virgin de masline,100cl vin alb,1 litru apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de FABIO
Amorosi al tonno

Amorosi al tonno

Punem paste la fiert si intre timp intr-o cratita mare punem la incalzit ulei, adaugam usturoi zdrobit,

0 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Intr-o cratita, punem la incalzit uleilu, adaugam usturoi tocat si oregano, lasam sa se prajasca

10 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
Arancini gustosi

Arancini gustosi

Intr-o oala, punem la fiert 1,5 lt de apa si 200 cl vin si adaugam orezul la fiert. Intre timp luam

3 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E interesanta reteta, ce bine ai innegrit orezul cu acel ,,negru de sepie,, Am o curiozitate, pt mine acest ingredient ,,negru de sepie ,,este nou, nu ne exlici cam ce este? Multumesc, preparatul tau arata bine.

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde