autor:

nicerose

» » Mancaruri cu carne

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Ingrediente
1 farfurie de orez basmati fiert pe jumatate, piept de pui taiat in cubulete-200 g, 1 ceapa medie-taiata pestisori, 1/2 lingura sos de soia, 1 lingurita garam masala(amestec de 5 condimente), sare dupa gust, 1 lingura ghimbir ras, 2 linguri ulei de gatit, 2 morcovi taiati julienne, 1/2 cana mazare congelata, 1/2 lingurita piper negru, 1/4 lingurita piper alb(optional)

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga sarea ,piperul si sosul de soia.Se amesteca bine si se pune putina apa cat sa nu se arda legumele.Se acopera cu un capac si se lasa cam 10 minute pe foc mic sa se inmoaie.

Cand legumele sunt moi(dar nu foarte moi)se opreste focul.

Se adauga orezul si garam masala.Se pune pe foc foarte mic pentru 2 minute.Se amesteca cu furculita pentru a nu sfarama orezul.

Se mai pot adauga si bucatele de omleta.(cand punem ouale batute in tigaie amestecam repede pentru a rupe omleta,o lasam sa se rumeneasca un pic apoi punem peste orez).
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pui(Chicken masala rice)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pulpe de pui

Pilaf de orez cu pulpe de pui

Se spala si se curata pulpele, se pun sa se prajeasca in putin ulei. Ceapa se curata si se taie

75 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Orez cu piept de pui.si rosii.

Orez cu piept de pui.si rosii.

Dezosam ,spalam si taiem in bucatele pieptul.Rumenim in uleiul de masline,apoi adaugam rosiile taiate

11 voturi    8 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    da si se face si repede...:)

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Tare gustos!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 farfurie de orez basmati fiert pe jumatate
  • piept de pui taiat in cubulete-200 g
  • 1 ceapa medie-taiata pestisori
  • 1/2 lingura sos de soia
  • 1 lingurita garam masala(amestec de 5 condimente)
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 2 linguri ulei de gatit
  • 2 morcovi taiati julienne
  • 1/2 cana mazare congelata
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita piper alb(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chiftelute din cartofi (Aloo ki tikki)

Chiftelute din cartofi (Aloo ki tikki)

Cartofii fierti si curatati de coaja se paseaza cu furculita bine de tot apoi se amesteca cu celelalte

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

nicerose (Chef de cuisine)

da si se face si repede...:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor