Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele “ al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu un pahar. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez(1 pahar de orez-2 pahare de apa). Se pun cele doua pahare de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga paharul de orez (orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi). Orezul se varsa peste legumele din wok si se mai caleste impreuna cu ele cateva minute.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii