autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Orez cu pui si sos de curry

Autor: Kamad Sebastian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 16 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Kamad Sebastian (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 16 februarie 2008

Ingrediente
Orez,, 2-3 paste,, 1 piept de pui,, Sos: 15 gr unt, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura faina alba, 3-4 linguri de smantana, 1 galbenus de ou, 1 portocala mica, 1 cub de concentrat Knor, curry, piper, ardei iute uscat.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Orez:
2 linguri de ulei de masline se pun la incins. Se rup pastele si se lasa sa se rumeneasca (pana se inchid la culoare), se adauga 1 pahar de orez si 2 pahare de apa. Se lasa sa fiarba acoperit pana scade apa. Se da deoparte de foc si se ia capacul.

Puiul:
Se pune pieptul de pui la gratar cu putina sare, dupa care se taie in cubulete.

Sosul de curry:
Se pune untul la topit la foc lent, se adauga uleiul de masline, iar cand s-a incins se adauga 1 lingura de faina. Se amesteca bine (ca sa nu se faca gogoloase), se adauga ardeiul iute si la sfarsit zeama de la portocala si cubul de Knor.
Separat se amesteca galbenusul cu smantana si se adauga curry. Se
amesteca totul se lasa sa se ingrose sosul.
Se va pune orezul in farfurie, se adauga pieptul de pui, iar sosul se pune la sfarsit.
Se serveste cu chipsuri.
Orez:
2 linguri de ulei de masline se pun la incins. Se rup pastele si se lasa sa se rumeneasca (pana se inchid la culoare), se adauga 1 pahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pui si sos de curry" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Pui cu sos curry si garnitura de orez

Pui cu sos curry si garnitura de orez

Pieptul de pui se taie bucatele , se condimenteaza bine si se prajeste untr-un wok in putin unt.Dupa

12 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei la cuptor cu pulpe de pui şi roşii

Dovlecei la cuptor cu pulpe de pui şi roşii

Mama făcea pe vremuri o mâncărică de dovlecei, din care mâncam doar sosul (îmi plăcea la nebunie

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • diana

    diana (Maestru bucatar):

    foarte bun ;chiar mi-a placut si nui greu de preparat,ancercatineaparat

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Nu inteleg ce rol au chipsurile...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Nu inteleg ce rol au chipsurile...

  • Fara foto

    loretta , 16 august 2009

    Intr-adevar este aberant

    • Fara foto

      cristina , 10 august 2009

      Este aberant sa servesti cu chipsuri, de asemenea este aberant sa adaugi paste italiene si ulei de masline.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

15 voturi

Ingrediente

  • Orez,
  • 2-3 paste,
  • 1 piept de pui,
  • Sos: 15 gr unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura faina alba
  • 3-4 linguri de smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1 portocala mica
  • 1 cub de concentrat Knor
  • curry
  • piper
  • ardei iute uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de Kamad Sebastian
Salata de castraveti cu pepene galben

Salata de castraveti cu pepene galben

Castravetele se curata de piele, se taie in jumatate (lungime) si se taie in rondele fine; se amesteca

0 voturi    1 comentariu
8 min
Retete vegetariene
Dovlecei cu ton

Dovlecei cu ton

Se taie dovlecelul in jumatati pe lungime. Se scoate miezul dovlecelului cu o lingurita. Se pune

4 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Vinete umplute cu branza si jamon serrano

Vinete umplute cu branza si jamon serrano

Se spala bine vinetele si se vor taia in rondele, nu foarte groase. Se pune intre doua rondele de

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu inteleg ce rol au chipsurile...

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Carne tocata in crusta

Carne tocata in crusta

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece 2-3 ore. Umplutura: Se caleste ceapa

6 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Aperitive cu carne
Chiftele din carne de porc

Chiftele din carne de porc

Ideale pentru o masa de duminica simpla si nepretentioasa, chiftelele sunt usor de facut si pot fi luate si la pachet in drumetii. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne