Orez cu raci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de raci (sau diferenta din piept de pui pana la 1kg)
  • 6 catei mari de usuroi
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 1 punga amestec mexican (mazare, falole, porumb, morcovi congelate) -din supermarket
  • 1 punga tacamuri de pui
  • 2 frunze de dafin
  • 500 g orez
  • 2 ardei capia
  • ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Daca aveti raci vii, acestia se spala foarte bine sub un jet puternic de apa si apoi li se scoate intestinul. Pt a face acest lucru, se prinde al 3-lea solz din coada (are 5 solzi), se da pe spate pana se rupe, se roteste stanga/dreapta si apoi se trage. Cu el iese si intestinul. Dupa aceasta operatie, se mai spala inca o data racii sub jetul de apa si se pun intr-un vas cu apa clocotita (cu focul dat la mare). Este bine ca in apa sa punem si cativa catei de usturoi ca sa intre mirosul in carne. Se lasa la fiert cel putin 25 minute ca sa moara toti microbii si parazitii de pe ei. Se scot cu o spumiera din apa si apoi li se scoate carnea (din cozi si din clesti).

1. Daca nu aveti 1 kg de carne de rac, puteti sa adaugati diferenta cu piept de pui. Acesta se taie bucatele, si se dauga peste uleiul incins, peste care adaugam 3 catei de usturoi pisati. Se mesteca in tigaie cu o spatula de lemn. Cand s-a albit carnea, adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul capia taiat un pic mai mare (eu il tai patratele cu dimensiunile 1cm/4mm). Se pune un capac peste tigaie si se lasa pana se inmoaie ardeiul (nu uitati sa mestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca). Inainte sa-l luati de pe foc, adaugati sarea (eu pun 1 lingurita cu varf) si piperul (1/4 de lingurita). Daca nu folositi piept de pui, puneti doar ardeiul si ceapa in tigaie (pana se inmoaie putin ardeiul).

Toate aceste ingrediente le luati cu o spumiera si le puneti in vasul in care doriti sa faceti orezul. (Vasul in care facem orezul, trebuie sa fie diferit de tigaia unde prajim)

2. Carnea de rac se trece si ea putin prin ulei incins cu ceilalti 3 catei de usturoi (pisati), dar se lasa foarte putin pe foc (ca sa nu se zobeasca). Se scoate carnea de rac cu o spumiera si se pune in vasul in care doriti sa faceti orezul.

3. Fierbeti separat 1 punga de tacamuri de pui in care adaugati punga de legume congelate(amestecul mexican) si le lasati la foc mare cam 20 minute ( sa se fiarba mazarea din amestec). Scoatem tacamurile de pui si in supa care ramane vom adauga ouale (baute inainte cu putina sare si putin piper). Acestea se toarna putin cate putin, pt a se forma cat mai multe firisoare de ou.

Apoi luam cu o spumiera legumele si oul din supa si le punem in vasul in care pregatim orezul.

4. Spalam orezul cu apa rece si il punem in vas, masurandu-l cu o cana. Peste orez adaugam supa de la tacamuri(punem de 4 ori mai multa supa decat cantitatea de orez). Punem in vas si cele 2 foi de dafin si inca putina sare si piper. Mestecam cu o spatula (lingura de lemn) pt uniformizarea compozitiei (foarte usor ca sa nu zdrobim racii).

Bagam vasul in care este orezul la cuptor si il lasam sa se umfle orezul.

Se serveste cald.

Este o reteta cam scumpica, dar rezultatul final este deosebit. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise