autor:

gheorghe nicolae

» » Mancaruri cu carne

Orez cu raci

Autor: gheorghe nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Ingrediente
1 kg carne de raci (sau diferenta din piept de pui pana la 1kg), 6 catei mari de usuroi, 1 ceapa mare, 2 oua, 1 punga amestec mexican (mazare, falole, porumb, morcovi congelate) -din supermarket, 1 punga tacamuri de pui, 2 frunze de dafin, 500 g orez, 2 ardei capia, ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Daca aveti raci vii, acestia se spala foarte bine sub un jet puternic de apa si apoi li se scoate intestinul. Pt a face acest lucru, se prinde al 3-lea solz din coada (are 5 solzi), se da pe spate pana se rupe, se roteste stanga/dreapta si apoi se trage. Cu el iese si intestinul. Dupa aceasta operatie, se mai spala inca o data racii sub jetul de apa si se pun intr-un vas cu apa clocotita (cu focul dat la mare). Este bine ca in apa sa punem si cativa catei de usturoi ca sa intre mirosul in carne. Se lasa la fiert cel putin 25 minute ca sa moara toti microbii si parazitii de pe ei. Se scot cu o spumiera din apa si apoi li se scoate carnea (din cozi si din clesti).

1. Daca nu aveti 1 kg de carne de rac, puteti sa adaugati diferenta cu piept de pui. Acesta se taie bucatele, si se dauga peste uleiul incins, peste care adaugam 3 catei de usturoi pisati. Se mesteca in tigaie cu o spatula de lemn. Cand s-a albit carnea, adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul capia taiat un pic mai mare (eu il tai patratele cu dimensiunile 1cm/4mm). Se pune un capac peste tigaie si se lasa pana se inmoaie ardeiul (nu uitati sa mestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca). Inainte sa-l luati de pe foc, adaugati sarea (eu pun 1 lingurita cu varf) si piperul (1/4 de lingurita). Daca nu folositi piept de pui, puneti doar ardeiul si ceapa in tigaie (pana se inmoaie putin ardeiul).

Toate aceste ingrediente le luati cu o spumiera si le puneti in vasul in care doriti sa faceti orezul. (Vasul in care facem orezul, trebuie sa fie diferit de tigaia unde prajim)

2. Carnea de rac se trece si ea putin prin ulei incins cu ceilalti 3 catei de usturoi (pisati), dar se lasa foarte putin pe foc (ca sa nu se zobeasca). Se scoate carnea de rac cu o spumiera si se pune in vasul in care doriti sa faceti orezul.

3. Fierbeti separat 1 punga de tacamuri de pui in care adaugati punga de legume congelate(amestecul mexican) si le lasati la foc mare cam 20 minute ( sa se fiarba mazarea din amestec). Scoatem tacamurile de pui si in supa care ramane vom adauga ouale (baute inainte cu putina sare si putin piper). Acestea se toarna putin cate putin, pt a se forma cat mai multe firisoare de ou.

Apoi luam cu o spumiera legumele si oul din supa si le punem in vasul in care pregatim orezul.

4. Spalam orezul cu apa rece si il punem in vas, masurandu-l cu o cana. Peste orez adaugam supa de la tacamuri(punem de 4 ori mai multa supa decat cantitatea de orez). Punem in vas si cele 2 foi de dafin si inca putina sare si piper. Mestecam cu o spatula (lingura de lemn) pt uniformizarea compozitiei (foarte usor ca sa nu zdrobim racii).

Bagam vasul in care este orezul la cuptor si il lasam sa se umfle orezul.

Se serveste cald.

Este o reteta cam scumpica, dar rezultatul final este deosebit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu raci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Intai am sa va spun ca nu am mancat niciodata varza a la Cluj, dar nu am vazut nici cum arata. Nu

39 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Placinta din lavas cu carne

Placinta din lavas cu carne

Carnea tocata se prajeste impreuna cu ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare timp de

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de raci (sau diferenta din piept de pui pana la 1kg)
  • 6 catei mari de usuroi
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 1 punga amestec mexican (mazare
  • falole
  • porumb
  • morcovi congelate) -din supermarket
  • 1 punga tacamuri de pui
  • 2 frunze de dafin
  • 500 g orez
  • 2 ardei capia
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu cartofi noi