autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu peste

Orez cu scoici

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
1kg scoici, 300 gr orez, 1 pahar cu vin, 2 foi de dafin, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, boabe de piper, patrunjel verde, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc mai intai scoicile.Eu le-am desfacut la vapor.Intr-o oala am adaugat putin ulei de masline ,2 catei de usturoi ,2 foi de dafin si cateva boabe de piper.Am adaugat scoicile si paharul de vin.Le-am pus capacul si le-am lasat cateva minute sa se desfaca.Cand sunt desfacute(cele care nu s-au desfacut ,nu insisitati ,nu se vor deschide si nu se folosesc pt ca sunt toxice),le punem intr-un castron pt a se lasa la racit.Strecuram zeama lasata in oala cu ajutorul unei palnii cu un servetel absorbant in interior,asa eliminam si resturile de nisip lasate de scoici.
Pregatim orezul,incepand cu calirea cepei in ulei ,se adauga orezul,si se caleste si acesta pana devine transparent.Adaugam zeama strecurata de la scoici si lasam timp de 15 minute la foc potrivit ,daca mai este nevoie de lichid se adauga apa,daca nu mai aveti zeama.Intre timp ,eliminam jumatate de cochilie a scoicilor .Adaugam scoicile cu jumatate de cochilie si carne,inainte cu 5 minute ca orezul sa fie gata.Se presara patrunjel verde si piper macinat, se serveste imediat.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scoici cu fidea de orez

Scoici cu fidea de orez

Fierbem fideaua conform instructiunilor de pe ambalaj si o scurgem de apa intr-o sita. Punem o lingura

4 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Scoici cu ciuperci si orez

Scoici cu ciuperci si orez

Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand

6 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Foarte gustoase!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Ce mult imi place cum arata!

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 30 aprilie 2010

    Foarte buna mancarea! Arata senzational!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Multumesc pentru reteta, e delicioasa si arata absolut superb.*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Trebuie sa fie o mancare buna si selecta,dar daca nu am pregatit niciodata scoici...parca nu as incerca.Oricum, felicitari pentru reteta!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Bun si gustos! O mancare usoara!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte bun orezul,felicitari!

    • Fara foto

      Angy , 16 martie 2010

      Un deliciu!multumesc pentru ideea cu strecurarea apei lasate de scoici.Nici mie nu mi-a trecut prin cap!Prepar si in casa,dar aruncam zeama cand simteam ca are mult nisip.Asta se intampla cand scoicile sunt congelate,cand sunt proaspete iese tot nisipul.Multumesc!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Interesanta reteta.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Nu am mancat niciodata scoici.. o sa incerc candva.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe