autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

orez cu scoici

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 02 august 2006

Ingrediente
1 kg de midii vii, 250 gr orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 roşie, 2 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 150 ml vin alb, 50 ml ulei de măsline, foaie de dafin, piper, condimente pt orez (cele cu şofran pt culoare),

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

17 voturi

Mod de preparare

Scoicile se spală sub jet de apă rece, se curăţă de mustăţi şi se pun întro oală încăpătoare cu foaia de dafin, căţeii de usturoi curăţăţi şi tăiaţi mărunt şi vinul alb. Se acoperă cu capac şi se lasă pe foc viu cca. 5 - 6 minute (până se deschid).

Scoicile care nu s-au deschis se aruncă. Din celelalte se scoate miezul şi se pune deoparte. Zeama lăsată se strecoară.

Ceapa, ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă şi se toacă mărunt. Roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi se toacă. Ceapa şi ardeii se călesc în ulei de măsline. Se adaugă orezul şi se stinge cu zeama lăsată de scoici. Se pun condimente pentru orez şi se adaugă roşia. Se amestecă din când în când. Când zeama este aproape absorbită se adaugă scoicile şi piper după gust, se amestecă. Vasul se acoperă cu capac, se stinge focul şi se lasă la cald.

Mâncarea se poate servi atât caldă, cât şi rece presărată cu pătrunjel verde tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "orez cu scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scoici umplute cu orez, morcov si pastarnac

Scoici umplute cu orez, morcov si pastarnac

Se curata, se spala si se fierb scoicile. In momentul in care se deschid, se iau din apa, se lasa

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Scoici cu fidea de orez

Scoici cu fidea de orez

Fierbem fideaua conform instructiunilor de pe ambalaj si o scurgem de apa intr-o sita. Punem o lingura

4 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de midii vii
  • 250 gr orez
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 roşie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml ulei de măsline
  • foaie de dafin
  • piper
  • condimente pt orez (cele cu şofran pt culoare)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Champignons cremoase cu somon in crusta
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide