autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

orez cu scoici

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 02 august 2006

Ingrediente
1 kg de midii vii, 250 gr orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 roşie, 2 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 150 ml vin alb, 50 ml ulei de măsline, foaie de dafin, piper, condimente pt orez (cele cu şofran pt culoare),

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

17 voturi

Mod de preparare

Scoicile se spală sub jet de apă rece, se curăţă de mustăţi şi se pun întro oală încăpătoare cu foaia de dafin, căţeii de usturoi curăţăţi şi tăiaţi mărunt şi vinul alb. Se acoperă cu capac şi se lasă pe foc viu cca. 5 - 6 minute (până se deschid).

Scoicile care nu s-au deschis se aruncă. Din celelalte se scoate miezul şi se pune deoparte. Zeama lăsată se strecoară.

Ceapa, ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă şi se toacă mărunt. Roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi se toacă. Ceapa şi ardeii se călesc în ulei de măsline. Se adaugă orezul şi se stinge cu zeama lăsată de scoici. Se pun condimente pentru orez şi se adaugă roşia. Se amestecă din când în când. Când zeama este aproape absorbită se adaugă scoicile şi piper după gust, se amestecă. Vasul se acoperă cu capac, se stinge focul şi se lasă la cald.

Mâncarea se poate servi atât caldă, cât şi rece presărată cu pătrunjel verde tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "orez cu scoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scoici umplute cu orez, morcov si pastarnac

Scoici umplute cu orez, morcov si pastarnac

Se curata, se spala si se fierb scoicile. In momentul in care se deschid, se iau din apa, se lasa

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Scoici cu ciuperci si orez

Scoici cu ciuperci si orez

Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand

6 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de midii vii
  • 250 gr orez
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 roşie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml ulei de măsline
  • foaie de dafin
  • piper
  • condimente pt orez (cele cu şofran pt culoare)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)