autor:

Georgiana Nicolae

» » Mancaruri cu carne

Orez cu Sos Alb Delicios

Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Ingrediente
Sos: 2 cepe mici taiate cubulete, 5 ciuperci de marime medie, oparite, jumatate ardei gras verde taiat julien, 2 linguri de margarina (sau de ulei), 300 grame iaurt (sau 2 cutii mici de iaurt), jumatate de pahar cu vin alb, 2 pulpe pui fierte si taiate bucatele, piper, chimen, curry, sare, Orez: 1 cana mare de orez, 1 lingura margarina (sau de ulei), 2 litri de supa rezultata in urma fierberii pulpelor de pui (in care se adauga dupa gust 1 lingura de concentrat de legume), 1 morcov fiert taiat rondele (fiert odata cu pulpele de pui), piper boabe, 1 foaie de dafin, 1 legatura de patrunjel taiata marunt

Dificultate: Medie Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Orez
1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul.
2-Peste orezul calit se toarna supa rezultata prin fierberea pulpelor de pui (la o masura de orez se pun 3 masuri de supa, eventual se mai adauga in plus, pana ce orezul e fiert) si morcovul taiat rondele.
3-Se adauga cateva boabe de piper si foaia de dafin.
4-Dupa ce orezul s-a umflat si s-a fiert se stinge focul si se adauga patrunjelul taiat marunt.

Sos
1-Intr-o tigaie mai adanca se caleste in margarina incinsa, ceapa pana devine transparenta, dupa care se adauga ardeiul taiat julien si ciupercile oparite taiate bucatele. Se adauga condimentele (curry, chimen, piper si sare dupa gust)
2-Se calesc impreuna dupa care se adauga vinul. Se lasa pe foc, la calit, pana ce se evapora alcoolul.
3-Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga iaurtul si pulpele de pui taiate bucatele. Eventual se mai adauga putina supa de la pulpele fierte pentru a iesi mai mult sos.
4-Se lasa sa fiarba pana scade putin si se da de-o parte.
5-Sosul rezultat se adauga peste orez dupa preferinte, ori in farfurie, la fiecare portie, ori in intreaga cantitate de orez.
6-POFTA BUNA!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu Sos Alb Delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Sultanica

Pui Sultanica

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Georgiana Nicolae

    Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Multumesc!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Felicitari ! pt o reteta frumos prezentata si cu siguranta deliciosa.*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • Sos: 2 cepe mici taiate cubulete
  • 5 ciuperci de marime medie
  • oparite
  • jumatate ardei gras verde taiat julien
  • 2 linguri de margarina (sau de ulei)
  • 300 grame iaurt (sau 2 cutii mici de iaurt)
  • jumatate de pahar cu vin alb
  • 2 pulpe pui fierte si taiate bucatele
  • piper
  • chimen
  • curry
  • sare
  • Orez: 1 cana mare de orez
  • 1 lingura margarina (sau de ulei)
  • 2 litri de supa rezultata in urma fierberii pulpelor de pui (in care se adauga dupa gust 1 lingura de concentrat de legume)
  • 1 morcov fiert taiat rondele (fiert odata cu pulpele de pui)
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel taiata marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Nicolae
Chec mega pufos:)

Chec mega pufos:)

1-Se separa albusurile de galbenusuri. 2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Mancarica de Vinete "Spicy"

Mancarica de Vinete "Spicy"

1-Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba afumata cu picioruse de porc

Ciorba afumata cu picioruse de porc

1-Se taie piciorusele in bucati si se pun la fiert in oala in care urmeaza sa facem ciorba. 2-Cand

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chili con carne