autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g margarina, , 200 g orez cu bobul lung, , 500 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, , sare, , piper macinat, , 2 linguri untdelemn, , 2 cepe mari tocate marunt, , 250 g spanac proaspat sau congelat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se lasa sa se caleasca 10 minute, amestecand mereu, pana devine auriu. 2. Se toarna deasupra apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, se gusta de sare si de piper. Se pune la fiert, circa 20 de minute, pe flacara mica, amestecand mereu. Cand e gata, se trage vasul deoparte. 3. Se incinge untdelemnul, se caleste ceapa 5 minute pe foc mic. Se adauga spanacul (daca e inghetat, se pune direct, daca e proaspat, se spala, se alege si se taie fasii subtiri) si se lasa sa fiarba pe flacara mica, 10-15 minute, cu capac. 4. Cat sunt inca fierbinti, se amesteca spanacul cu orezul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

17 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Pentru ca este deja primavara si exista tentatia de a minca ceva verde, m-am gindit sa fac un orez

10 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g margarina
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 500 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri untdelemn
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 250 g spanac proaspat sau congelat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Hachis Parmentier