autor:

Gina de Jong

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu sparanghel si ciuperci

Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2014

Ingrediente
Reteta pentru 4 persoane., , sparanghel 500gr., ciuperci 200-300gr., o ceapa mare tocata, orez 200gr(de care aveti), ulei de masline(floarea soarelui) - 3-4linguri, sare si piper dupa gust, parmezan ras o lingura, putin de patrunjel tocat, apa fierbinte maxim 500ml

Dificultate: Redusa Timp: 18 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie intinsa si putin inalta, puneti uleiul la incins apoi adaugati ceapa tocata. Cand ceapa sa rumenit, puneti si orezul peste, care il lasati vreo 2 minute maxim sa se prajeasca amestecand tot timpul sa nu se lipeasca.



Dupa adaugati sparanghelul taiat bucatele si ciupercile, peste puneti apa fiarta cam 100 ml la inceput, cand a scazut adaugati iar cate 100ml si controlati din cand in cand bobul de orez daca sa fiert,continuati asa pana puneti toata apa.



Daca orezul inca nu s-a fiert cu 500ml de apa, puteti sa mai adaugati cate putin (depinde de tipul de orez care il folositi). Dupa ce s-a fiert orezul si a scazut apa ,opriti focul,adaugati sare ,piper dupa gust si parmezanul ras cu patrunjelul tocat ,amestecati bine ingredientele.



Se poate servi ca o garnitura sau chiar simplu cu o salata separat.



Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sparanghel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de legume cu carne de iepure

Tocanita de legume cu carne de iepure

Iepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul. Se spala carnea,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de Cluj

Varza de Cluj

Varza murata, daca este prea acra sau sarata, se spala bine din 1 sau 2 ape caldute si se stoarce

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

18 min

0 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru 4 persoane.
  • sparanghel 500gr.
  • ciuperci 200-300gr.
  • o ceapa mare tocata
  • orez 200gr(de care aveti)
  • ulei de masline(floarea soarelui) - 3-4linguri
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan ras o lingura
  • putin de patrunjel tocat
  • apa fierbinte maxim 500ml

Raporteaza reteta

Retete
de Gina de Jong
Chec rotund (Tulband cake )

Chec rotund (Tulband cake )

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti) Sarmalute in foi de vita cu orez si legume yalangi (arabesti)

Sarmalutele "yalangi", sunt foarte gustoase si apetisante. Ele se servesc, fie reci fie calde. Este o reteta apreciata de

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Aripa de curcan cu legume la Doubletta