autor:

Gina de Jong

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu sparanghel si ciuperci

Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2014

Ingrediente
Reteta pentru 4 persoane., , sparanghel 500gr., ciuperci 200-300gr., o ceapa mare tocata, orez 200gr(de care aveti), ulei de masline(floarea soarelui) - 3-4linguri, sare si piper dupa gust, parmezan ras o lingura, putin de patrunjel tocat, apa fierbinte maxim 500ml

Dificultate: Redusa Timp: 18 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie intinsa si putin inalta, puneti uleiul la incins apoi adaugati ceapa tocata. Cand ceapa sa rumenit, puneti si orezul peste, care il lasati vreo 2 minute maxim sa se prajeasca amestecand tot timpul sa nu se lipeasca.



Dupa adaugati sparanghelul taiat bucatele si ciupercile, peste puneti apa fiarta cam 100 ml la inceput, cand a scazut adaugati iar cate 100ml si controlati din cand in cand bobul de orez daca sa fiert,continuati asa pana puneti toata apa.



Daca orezul inca nu s-a fiert cu 500ml de apa, puteti sa mai adaugati cate putin (depinde de tipul de orez care il folositi). Dupa ce s-a fiert orezul si a scazut apa ,opriti focul,adaugati sare ,piper dupa gust si parmezanul ras cu patrunjelul tocat ,amestecati bine ingredientele.



Se poate servi ca o garnitura sau chiar simplu cu o salata separat.



Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sparanghel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita. Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

18 min

0 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru 4 persoane.
  • sparanghel 500gr.
  • ciuperci 200-300gr.
  • o ceapa mare tocata
  • orez 200gr(de care aveti)
  • ulei de masline(floarea soarelui) - 3-4linguri
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan ras o lingura
  • putin de patrunjel tocat
  • apa fierbinte maxim 500ml

Raporteaza reteta

Retete
de Gina de Jong
Chec rotund (Tulband cake )

Chec rotund (Tulband cake )

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Sbiha-vinata in sos de rosii