Se inmoaie stafidele in apa clocotita si se incinge cuptorul la 160gr.. Se incinge uleiul intr-o cratita si se dunstuieste ceapa circa 10 minute pana ce incepe sa se rumeneasca.
Se adauga orezul si se caleste 2-3 minute la foc potrivit, amestecand intruna.
Se dizolva cubul de Vegeta in 1/2 l apa clocotita si cand incepe sa fiarba zeama, se toarna peste orez. Se sareaza, se pipereaza si se da 15-20 de minute la cuptor (cu capac), pana ce absoarbe tot lichidul.
Intre timp, se dunstuiesc ciupercile 5 minute intr-o lingura cu unt si in alta tigaie se rumenesc - tot in putin unt - semintele de pin.
Se amesteca usor orezul, ciupercile, stafidele scurse, semintele de pin si o lingura cu unt, se gusta de sare si piper si se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii