autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Orez de pui á Portuguesa

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 septembrie 2010

Ingrediente
1 pui, 2 morcovi, 200 gr. bacon, 2 foi de dafin, 1 ardei iute, 2 cepe, sare, piper, 4 cãtei de usturoi, 1 dl. ulei de mãsline, 350 gr. orez cu bob lung, 1 linguritã sofran indian, pãtrunjel proaspãt

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

1)Se fierbe puiul cu morcovi si bucata de bacon, in apa condimentatã cu foile de dafin, ardeiul iute (optional),1 ceapã intreagã, sare si piper.
Scoate carnea fiartã, baconul si morcovi.Pãstreazã supa.
2)Cãleste ceapa si usturoiul tocat in uleiul de mãsline.
Adaugã orezul si sofranul. Toarnã 8 dl de supa in care a fiert puiul si lasã la fiert cca. 10 min. la foc mic.
3)Pune carnea de pui fãrã os in sire subtiri, baconul si morcovi tocati peste orez.Pãtrunjelul tocat, amestecã si condimenteazã dacã este nevoie.
4)Pune orezul in formã(e) individuale, pune putinã supã caldã si dã la cuptor, 10 min. la 200ºC.
De data asta nu am dat orezul la cuptor din lipsã de timp. Sunt 7 speci de orez, fiind originar din Japonia, unde se cultivã de mii de ani.Este pe locul 3 in lume, dupã porumb si grâu.
Simbolizeazã fertilitatea :)
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez de pui á Portuguesa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata

Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Friptura de Craciun

Friptura de Craciun

Cu un cutit lung, se fac niste gauri pe orizontala in cotlet. In gaurile formate se introduc firele

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alida Jurj , 28 mai 2013

    mmm

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

    buna reteta,dar nu era mai bine ,,orez cu carne de pui''

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    Foarte aromat si apetiant!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Hmmmm...ce bun trebuie sa fie ! Mi-ai dat o idee buna...dar fara foaie de dafin...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      O bunatate !

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      bun bun

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Delicios ! yumi, yumi...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 morcovi
  • 200 gr. bacon
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei iute
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl. ulei de mãsline
  • 350 gr. orez cu bob lung
  • 1 linguritã sofran indian
  • pãtrunjel proaspãt

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

costy1969 (Chef de cuisine)

buna reteta,dar nu era mai bine ,,orez cu carne de pui''

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Orez cu ciuperci si carne de porc la cuptor