Ingrediente
1 pui, 2 morcovi, 200 gr. bacon, 2 foi de dafin, 1 ardei iute, 2 cepe, sare, piper, 4 cãtei de usturoi, 1 dl. ulei de mãsline, 350 gr. orez cu bob lung, 1 linguritã sofran indian, pãtrunjel proaspãt
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
7 voturi
Mod de preparare
Scoate carnea fiartã, baconul si morcovi.Pãstreazã supa.
2)Cãleste ceapa si usturoiul tocat in uleiul de mãsline.
Adaugã orezul si sofranul. Toarnã 8 dl de supa in care a fiert puiul si lasã la fiert cca. 10 min. la foc mic.
3)Pune carnea de pui fãrã os in sire subtiri, baconul si morcovi tocati peste orez.Pãtrunjelul tocat, amestecã si condimenteazã dacã este nevoie.
4)Pune orezul in formã(e) individuale, pune putinã supã caldã si dã la cuptor, 10 min. la 200ºC.
De data asta nu am dat orezul la cuptor din lipsã de timp. Sunt 7 speci de orez, fiind originar din Japonia, unde se cultivã de mii de ani.Este pe locul 3 in lume, dupã porumb si grâu.
Simbolizeazã fertilitatea :)
Poftã bunã!
Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010
Hmmmm...ce bun trebuie sa fie ! Mi-ai dat o idee buna...dar fara foaie de dafin...
constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010
O bunatate !
vio (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010
bun bun
Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010
Delicios ! yumi, yumi...*****