Orez dulce cu rodii (Arroz doce com romãs)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Orez dulce cu rodii (Arroz doce com romãs)

Ingrediente

  • 250 gr. orez carolino ( arborio)*
  • 500 ml. lapte
  • 500 ml + 250 ml apã
  • 150-200 gr. zahãr
  • coajã de lãmâie
  • sare
  • 1 baton scortisoarã
  • 1-2 rodii

Mod de preparare

Incã o retetã cu rodii...

De obicei la retetele dulci cu orez folosim acest orez "carolino".Este tipul de orez cu bob rotund.

Orezul cu bob rotund este bogat in amidon si are tendinta de a se lipi in timpul fierberi, ceea ce îi dã o consistentã cremoasã , indispensabil la confectionarea risotturilor si deserturilor.

Secretul pt. un orez fiert este sã nu se punã la inceput zahãrul, pt. cã are o enzimã care nu îi permite orezului sã fiarbã in contact cu zahãrul.

1)Fierbe laptele cu 500 ml apã si putinã sare.

2)Adaugã orezul si lasã la fiert la foc mic cca. 20 min. amestecând ocazional.

3)In alt recipient pune la fiert 250 ml de apã cu coaja de lãmâie, scortisoara si zahãrul.Amestecã pânã când se dizolvã zahãrul.Scoate batonul si coaja de lãmâie.

3)Pune semintele de la 1 rodie si lasã la fiert 5-7 min.

Filtreazã sucul.

4)Amestecã sucul cu orezul si lasã la fiert pânã scade tot lichidul.Ia de pe foc.

Chiar dacã se pune sucul de rodii orezul nu i-si va schimba culoarea, de aceea noi punem pt. efect putin sirop de rodii din comert.

Lasã orezul câteva minute, distribuie in cupe si decoreazã cu restul de rodie proaspãtã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise