autor:

Piri Piri e Canela

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Orez dulce cu rodii (Arroz doce com romãs)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
250 gr. orez carolino ( arborio)*, 500 ml. lapte, 500 ml + 250 ml apã, 150-200 gr. zahãr, coajã de lãmâie, sare, 1 baton scortisoarã, 1-2 rodii

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Incã o retetã cu rodii...
De obicei la retetele dulci cu orez folosim acest orez "carolino".Este tipul de orez cu bob rotund.
Orezul cu bob rotund este bogat in amidon si are tendinta de a se lipi in timpul fierberi, ceea ce îi dã o consistentã cremoasã , indispensabil la confectionarea risotturilor si deserturilor.
Secretul pt. un orez fiert este sã nu se punã la inceput zahãrul, pt. cã are o enzimã care nu îi permite orezului sã fiarbã in contact cu zahãrul.
1)Fierbe laptele cu 500 ml apã si putinã sare.
2)Adaugã orezul si lasã la fiert la foc mic cca. 20 min. amestecând ocazional.
3)In alt recipient pune la fiert 250 ml de apã cu coaja de lãmâie, scortisoara si zahãrul.Amestecã pânã când se dizolvã zahãrul.Scoate batonul si coaja de lãmâie.
3)Pune semintele de la 1 rodie si lasã la fiert 5-7 min.
Filtreazã sucul.
4)Amestecã sucul cu orezul si lasã la fiert pânã scade tot lichidul.Ia de pe foc.
Chiar dacã se pune sucul de rodii orezul nu i-si va schimba culoarea, de aceea noi punem pt. efect putin sirop de rodii din comert.
Lasã orezul câteva minute, distribuie in cupe si decoreazã cu restul de rodie proaspãtã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez dulce cu rodii (Arroz doce com romãs)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de prune

Inghetata de prune

1. Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera

16 voturi    6 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Napolitane cu crema alba si cereale crocante

Napolitane cu crema alba si cereale crocante

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se

45 voturi    19 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2010

    Cate idei interesante si gustoase aveti voi!!!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

    Vã multumesc :) Sunt asa de multe rodii ,peste tot.Eu le-am primit de la prietenii si chiar vecini cu lada. Ia ceva timp sã scot semintele dar, profit sã incerc mai multe retete. Interesant cu mastica...are un parfum aparte.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

    Cred ca rodiile ii da un gust dulce -acrisor,f.bun. Ce idee minunata,Ramona.Aici,se gasesc multe rodii. Eu cind fac orez cu lapte,folosesc "mastica". Mastica se aseamana,putin,cu rasina de brad.Pt.a o pune in orez cu lapte,trebuie pisata.Nu se poate pisa singura(e moale);se pune cu ea,putin zahar.Se pune in compozitia de orez cu lapte,cind acesta e gata,ca sa nu-si piarda aroma. Asa arata mastica.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

      Felicitari! Pingo doce si tu, Ramona faceti adevarate minuni culinare.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

      arata bine si cred ca e si gustos!Bravo!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

      Un deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 250 gr. orez carolino ( arborio)*
  • 500 ml. lapte
  • 500 ml + 250 ml apã
  • 150-200 gr. zahãr
  • coajã de lãmâie
  • sare
  • 1 baton scortisoarã
  • 1-2 rodii

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Catalina (Chef de cuisine)

Cate idei interesante si gustoase aveti voi!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Pudim de Mamão