autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez Eilat

Autor: aurel gold (Bucatar sef)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aurel gold (Bucatar sef)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 februarie 2008

Ingrediente
orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, condimente dupa gust se pot adauga si legume, carne sau fructe de mare

Dificultate: Medie Timp: 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Folosim un orez de foarte buna caitate si curat, pe care-l tragem in unt cu ulei de masline in care am adaugat o ceapa, 1-2 catei de usturoi, ghimbir ras, camun, paprica, si dupa ce-a absorbit uleiul in bob il oparim cu apa clocotita cu sare-cantitatea de 2 1/2 din cantitatea de orez, acoperim si lasam la foc mic 12-14 minute, oprim focul si nu descoperim inca 19 min, inainte de a servi adaugam un praf de sofran si verdeata. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Eilat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca ca la mama

Zacusca ca la mama

Se coc vinetele si gogosarii . Peste gogosarii copti se pune sare si se acopera cu un prosop pentru

14 voturi    7 comentarii
10h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro

Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro

- Pentru reusita unei iahnii delicioase, este bine ca fasolea sa fie pusa la inmuiat de seara pentru

14 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

15 min

11 voturi

Ingrediente

  • orez
  • unt
  • ulei
  • ceapa
  • usturoi
  • condimente dupa gust se pot adauga si legume
  • carne sau fructe de mare

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Crema de dovlecel