autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez grecesc cu rosii si branza de oaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
2 catei de usturoi, , 1 ceapa, , 2 ardei grasi galbeni, , 200 g orez, , sare, , 3 linguri ulei, , 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), , 200 g telemea de oaie, , 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc etc.), , 1 legatura codite de ceapa verde, , 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez grecesc cu rosii si branza de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Sunt foarte buni, fiind preparati cu mai multe feluri de branza, smantana, lapte, unt si cu ardei

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita iancercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 200 g orez
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 500 g rosii taiate (decojite
  • din conserva)
  • 200 g telemea de oaie
  • 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin
  • cimbru
  • busuioc etc.)
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita iancercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cartofi noi cu lapte