autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez grecesc cu rosii si branza de oaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
2 catei de usturoi, , 1 ceapa, , 2 ardei grasi galbeni, , 200 g orez, , sare, , 3 linguri ulei, , 500 g rosii taiate (decojite, din conserva), , 200 g telemea de oaie, , 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc etc.), , 1 legatura codite de ceapa verde, , 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez grecesc cu rosii si branza de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PORUMB FIERT

PORUMB FIERT

Intro oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore).

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu cuscus

Rosii umplute cu cuscus

Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea,uleiul de masline si 200 ml apa clocotita

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita iancercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 200 g orez
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 500 g rosii taiate (decojite
  • din conserva)
  • 200 g telemea de oaie
  • 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin
  • cimbru
  • busuioc etc.)
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita iancercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cartofi frantuzesti