Orez grecesc cu rosii si branza de oaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 catei de usturoi,
  • 1 ceapa,
  • 2 ardei grasi galbeni,
  • 200 g orez,
  • sare,
  • 3 linguri ulei,
  • 500 g rosii taiate (decojite, din conserva),
  • 200 g telemea de oaie,
  • 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc etc.),
  • 1 legatura codite de ceapa verde,
  • 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare

Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc