Orez in lapte cu ciocolata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g orez (cu bob rotund),
  • 1 l lapte,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 125 g zahar tos (fin),
  • 200 ml frisca nebatuta,
  • 1 lamaie.

Mod de preparare

Puneti intr-o cratita apa (multa) sa clocoteasca, turnati orezul „in ploaie”, lasati-l sa fiarba 3 minute si scurgeti-l bine intr-o strecuratoare. Decojiti lamaia si taiati coaja fasii lungi si subtiri.

Puneti la fiert laptele impreuna cu coaja de lamaie, adaugati orezul si lasati-l sa mai fiarba - la foc mic - circa 20 de minute. Incorporati si zaharul, amestecati-l cu orezul si lasati-l inca 15 minute pe foc. (Orezul trebuie sa fie foarte bine patruns.) Taiati cele 2 ciocolate bucatele, fara sa le amestecati.

Scoateti coaja de lamaie din orezul fiert si incorporati frisca nebatuta. Impartiti orezul in doua parti si adaugati in fiecare parte cate un fel de ciocolata, amestecand usor ca sa se topeasca.

Serviti orezul rece, in cupe, alternand un strat cu ciocolata neagra si unul cu ciocolata alba, si ornati-l cu ciocolata rasa sau taiata fasii subtiri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc