Puneti intr-o cratita apa (multa) sa clocoteasca, turnati orezul „in ploaie”, lasati-l sa fiarba 3 minute si scurgeti-l bine intr-o strecuratoare. Decojiti lamaia si taiati coaja fasii lungi si subtiri.
Puneti la fiert laptele impreuna cu coaja de lamaie, adaugati orezul si lasati-l sa mai fiarba - la foc mic - circa 20 de minute. Incorporati si zaharul, amestecati-l cu orezul si lasati-l inca 15 minute pe foc. (Orezul trebuie sa fie foarte bine patruns.) Taiati cele 2 ciocolate bucatele, fara sa le amestecati.
Scoateti coaja de lamaie din orezul fiert si incorporati frisca nebatuta. Impartiti orezul in doua parti si adaugati in fiecare parte cate un fel de ciocolata, amestecand usor ca sa se topeasca.
Serviti orezul rece, in cupe, alternand un strat cu ciocolata neagra si unul cu ciocolata alba, si ornati-l cu ciocolata rasa sau taiata fasii subtiri.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii