Orez in lapte cu fructe de vara

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 150 gr. orez cu bobul lung, 125 gr. zahar, 1 zahar vanilat, 75 cl. lapte, 20 cl. frisca, 2 galbenusuri, un baton de vanilie, o lingurita de rom diluat, 20 gr. unt, 2 crengute de menta.
  • Fructele: 200 gr. zmeura, 200 gr. afine, 2 piersici, 4 caise.

Mod de preparare

Varsati orezul intr-o cratita cu apa clocotita. Puneti cratita pe foc si lasati sa fiarba 2 minute, apoi scurgeti-l. Puneti sa fiarba laptele cu zaharul si cu batonul de vanilie, despicat in lung. Turnati orezul in cratita cu lapte, puneti un capac si lasati sa fiarba incet, circa 50 de minute (orezul trebuie sa absoarba tot laptele). Scoateti batonul de vanilie. Luati vasul de pe foc si incorporati galbenusurile unul cate unul. Parfumati orezul cu romul diluat si lasati-l sa se raceasca. Puneti zaharul vanilat in frisca si incorporati-o usor in orezul racit. Curatati piersicile de coaja, spalati caisele, uscati-le si taiati-le bucati. Incorporati-le, impreuna cu zmeura, in orezul cu lapte. Ungeti o forma de savarina cu unt, umpleti-o cu orezul amestecat cu fructe, acoperiti forma cu o folie de plastic si bagati-o la frigider 2 ore. Rasturnati orezul pe un platou, umpleti mijlocul cu zmeura si decorati cu cateva frunze de menta. Serviti-l rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise