autor:

vitan aneta

» » Dulciuri diverse

Orez in lapte delicios

Autor: vitan aneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vitan aneta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
150 gr orez,1l lapte, de la o lamaie, ml lapte condensat,unt sau margarina,4 galbenusuri si zahar daca va place mai dulce,eu nu mai pun zahar pentru ca laptele condensat este destul de dulce

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

fierbem separat in apa orezul,impreuna cu coaja de lamaie intreaga si un pic de unt pana cand scade apa in totalitate.separat punem la fiert laptele si adaugam putin cate putin orezul impreuna cu coaja de lamaie.lasam sa fiarba,la foc mic.adaugam laptele condensat si mai lasam pe foc 2 minute,luam de pe foc siadaugam galbenusurile in prealabil zdrobite cu o furculita si punem dinou pe foc.la final scoatem coaja de lamaie.cei mici o adora,pofta buna,puteti servi cald sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in lapte delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prăjitură bicoloră cu vișine

Prăjitură bicoloră cu vișine

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. (Deoarece vișinele

17 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu prune

Tarta cu prune

Reteta asta am vazut-o intr-o revista,imi cer scuze dar nu mai retin numele celui care apartine.

12 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 150 gr orez,1l lapte, de la o lamaie, ml lapte condensat,unt sau margarina,4 galbenusuri si zahar daca va place mai dulce,eu nu mai pun zahar pentru ca laptele condensat este destul de dulce

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Fluturasi cu nuca si gem