autor:

vitan aneta

» » Dulciuri diverse

Orez in lapte delicios

Autor: vitan aneta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vitan aneta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
150 gr orez,1l lapte, de la o lamaie, ml lapte condensat,unt sau margarina,4 galbenusuri si zahar daca va place mai dulce,eu nu mai pun zahar pentru ca laptele condensat este destul de dulce

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

fierbem separat in apa orezul,impreuna cu coaja de lamaie intreaga si un pic de unt pana cand scade apa in totalitate.separat punem la fiert laptele si adaugam putin cate putin orezul impreuna cu coaja de lamaie.lasam sa fiarba,la foc mic.adaugam laptele condensat si mai lasam pe foc 2 minute,luam de pe foc siadaugam galbenusurile in prealabil zdrobite cu o furculita si punem dinou pe foc.la final scoatem coaja de lamaie.cei mici o adora,pofta buna,puteti servi cald sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in lapte delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placintele cu branza dulce

Placintele cu branza dulce

se amesteca branza cu zaharul si coaja de lamaie si se mixeaza bine.Se intinde foaia de placinta

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Biscuiti bicolori

Biscuiti bicolori

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace. Ungeti cu putin ulei tava de copt. Frecati untul

6 voturi    5 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 150 gr orez,1l lapte, de la o lamaie, ml lapte condensat,unt sau margarina,4 galbenusuri si zahar daca va place mai dulce,eu nu mai pun zahar pentru ca laptele condensat este destul de dulce

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Fursecuri Tablă de Șah