autor:

NADIA MARIA

» » Retete de post

Orez in stil egiptean

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
-1cana de orez, -1/2 cana de taietei fini(fidea), -3 cani supa de carne (daca vreti sa-l preparati de post supa de zarzavat), -2 cani macaroane(mici cele in forma de scoica sau melcisori), -1 cana de linte fiarta (de la borcan), -1 cana naut fiert(de la borcan ) inSpania se numeste garbanzo, -ulei, -2 cani de bulion, -4 linguri otet, -sare, -piper, Daca nu gasiti linte si naut puteti folosi boabe de fasole alba .

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Incepem prin a face un sos . Cateii de usturoi se piseaza si se pun la prajit in putin ului. Cind sint rumeniti adaugati otetul si lasati putin sa se evapore taria din otet pe urma adaugati bulionul si putina sare si piper si lasati sa fiarba pin se ingoasa putin (la foc mic si cu atentie ca stropeste)
Separat intr-o cratita se pun taieteii la prajit in ulei , iar cind sunt de culoare roscata , adaugati orezul spalat si supa de carne sau vzarzavat.Se acopera si se lasa la foc mic pina ce scade toata apa.
Macaroanele se fierb normal dupa instructiunile de pe punga.
Cind avem totul pregatit incepem montarea. Intr-o tava sau bol punem un strat de orez cu taietei, lintea, macaroanele,nautul (fasolea) si alt strat de orez. Peste se toarna sosul de rosii.
Se poate minca atit cald cit si rece.

E o reteta de la fostul meu sef egiptean. Incerati-o desi pare putin complicata reteta dar e foarte buna si hranitoare avind de toate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in stil egiptean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Conopida cu maioneza

Conopida cu maioneza

se curata conopida,se pala si se pune la fiert cu putina sare,se firb fasolele,se dau prin masina

8 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Mancare de pere (mere/gutui)

Mancare de pere (mere/gutui)

Fructele se curata de coaja si de samburi si se prajesc intr-o tigaie. Cand sunt prajite (trebuie

6 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvy Soso , 05 februarie 2015

    egiptenii o numesc koshary e f buna dar...e plina de caloriii.....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Aceasta reteta este o bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercata !

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      suna bine am sa o incerc si eu

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      interesanta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • -1cana de orez
  • -1/2 cana de taietei fini(fidea)
  • -3 cani supa de carne (daca vreti sa-l preparati de post supa de zarzavat)
  • -2 cani macaroane(mici cele in forma de scoica sau melcisori)
  • -1 cana de linte fiarta (de la borcan)
  • -1 cana naut fiert(de la borcan ) inSpania se numeste garbanzo
  • -ulei
  • -2 cani de bulion
  • -4 linguri otet
  • -sare
  • -piper
  • Daca nu gasiti linte si naut puteti folosi boabe de fasole alba .

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Aceasta reteta este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Strudel cu dovleac