Orez in stil indonezian cu sos de arahide

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Orez in stil indonezian cu sos de arahide

Ingrediente

  • 15 ml.ulei
  • 2 oua mari
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 varf de sare
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov taiat bastonase subtiri
  • 2 cani de orez fiert
  • 125 ml. sos Satay cu arahide(este un sos din unt de arahide,otet de orez,sos de soia,ghimbir,usturoi,ceapa,ulei de susan si zeama de lamaie)se gaseste in comert
  • 15 ml. zeama de lamaie verde

Mod de preparare

Se incinge jumatate din cantitatea de ulei(7ml)intr-o tigaie.Se bat ouale cu fulgii de ardei iute si sare si se toarna in tigaie.Se prajeste fara sa se amestece pana oul este gata.Se ruleaza(ca o clatita) si se taie fasii subtiri.Pastram.

Punem restul de ulei la incins,adaugam ceapa si morcovul 3-4 minute.Se adauga orezul fiert,sosul de arahide si zeama de lamaie.Amestecam si lasam pe foc pana ce s-a incalzit.Se pun deasupra fasiile de ou.

Este o mancare destul de condimentata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise