Orez indian (Basant pulao)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Orez indian (Basant pulao)

Ingrediente

  • Cantitati pentru doua portii:
  • 300 grame orez bob lung
  • 2 linguri ulei sau 50g unt/ghee
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 1 mar
  • 50 grame stafide
  • 6 cuisoare
  • 1 cm baton scortisoara
  • 3-4 teci cardamon (sau 1/2 lingurita cardamon boabe)
  • 1/2 lingurita piper rosu
  • 1 lingurita coriandru verde
  • 4 lingurite curry
  • 2 rosii
  • sare pentru orez

Mod de preparare

1. se gateste orezul urmand instructiunile de pe ambalaj

2. se taie ardeiul in patrate de cca 2 cm

3. se taie marul cubulete de 1 cm

4. se zdrobesc cuisoarele, scortisoara, cardamonul si piperul rosu, dar nu foarte fin

5. se taie ceapa fideluta si se pune la calit in ulei/unt sau ghee la foc mic

6. dupa 1/2 minute se adauga la calit stafidele

7. dupa 1/2 minute se adauga la calit ardeiul

8. dupa 1/2 minute se adauga la calit marul

9. se adauga la calit condimentele

10. se adauga 1 lingurita curry si se mesteca bine

11. se adauga rosiile taiate in patru

12. se adauga inca o lingurita curry

13. dupa 2 minute se iau rosiile cu atentie si se pun intr-un pahar

14. se opreste focul si se pune orezul in tigaia in care s-au calit legumele si condimentele

15. se adauga 2 lingurite curry si coriandrul si se mesteca bine pana cand produsul capata o culoare galbena uniforma

16. se pune in castronele si se aseaza rosiile taiate deasupra

Acum veti savura o mancare indiana, picanta, si in gura Dvs se va desfasura un adevarat festin culinar: fiecare imbucatura va avea alt gust. Dulcele alterneaza cu picantul, acrisorul si amarul, parfumul condimentelor orientale se vor combina intr-un joc ce va va infrumuseta ziua.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor