Autor: nils holgersson (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 01 septembrie 2011

Ingrediente
Cantitati pentru doua portii:, 300 grame orez bob lung, 2 linguri ulei sau 50g unt/ghee, 1 ceapa mare, 1 ardei capia, 1 mar, 50 grame stafide, 6 cuisoare, 1 cm baton scortisoara, 3-4 teci cardamon (sau 1/2 lingurita cardamon boabe), 1/2 lingurita piper rosu, 1 lingurita coriandru verde, 4 lingurite curry, 2 rosii, sare pentru orez

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. se gateste orezul urmand instructiunile de pe ambalaj
2. se taie ardeiul in patrate de cca 2 cm
3. se taie marul cubulete de 1 cm
4. se zdrobesc cuisoarele, scortisoara, cardamonul si piperul rosu, dar nu foarte fin
5. se taie ceapa fideluta si se pune la calit in ulei/unt sau ghee la foc mic
6. dupa 1/2 minute se adauga la calit stafidele
7. dupa 1/2 minute se adauga la calit ardeiul
8. dupa 1/2 minute se adauga la calit marul
9. se adauga la calit condimentele
10. se adauga 1 lingurita curry si se mesteca bine
11. se adauga rosiile taiate in patru
12. se adauga inca o lingurita curry
13. dupa 2 minute se iau rosiile cu atentie si se pun intr-un pahar
14. se opreste focul si se pune orezul in tigaia in care s-au calit legumele si condimentele
15. se adauga 2 lingurite curry si coriandrul si se mesteca bine pana cand produsul capata o culoare galbena uniforma
16. se pune in castronele si se aseaza rosiile taiate deasupra

Acum veti savura o mancare indiana, picanta, si in gura Dvs se va desfasura un adevarat festin culinar: fiecare imbucatura va avea alt gust. Dulcele alterneaza cu picantul, acrisorul si amarul, parfumul condimentelor orientale se vor combina intr-un joc ce va va infrumuseta ziua.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez indian (Basant pulao)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    Foarte aromat si picant!***** Eu pun si putina curcuma pentru un plus de culoare.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    e pe placul meu!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Cantitati pentru doua portii:
  • 300 grame orez bob lung
  • 2 linguri ulei sau 50g unt/ghee
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 1 mar
  • 50 grame stafide
  • 6 cuisoare
  • 1 cm baton scortisoara
  • 3-4 teci cardamon (sau 1/2 lingurita cardamon boabe)
  • 1/2 lingurita piper rosu
  • 1 lingurita coriandru verde
  • 4 lingurite curry
  • 2 rosii
  • sare pentru orez

Raporteaza reteta

Retete
de nils holgersson
Somon cu fructe de padure

Somon cu fructe de padure

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)

Blatul: 1. mai intai lasati cuptorul sa se incalzeasca la 225 grade, iar untul sa ajunga la temperatura

6 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Pytt i panna

Pytt i panna

1. curatati cartofii si salamul (daca au coaja) 2. taiati cartofii cubulete cu latura de cca 5-10

13 voturi    3 comentarii
30 min
Salate cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromat si picant!***** Eu pun si putina curcuma pentru un plus de culoare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare cu garnitura de cartofi si salata