Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
500 gr. orez, 1 lingura sare, 100 gr. fistic, 100 gr. alune, 50 gr. prune uscate, coaja de la 2 portocale, 2 cartofi, 2 lingurite suc de lamaie, 1/2 cana de ulei, 1/2 lingura coriandru, 1/2 lingurita sofran
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se foloseste orez cu bobul lung. Orezul se acopera 4 cm. cu apa si se lasa peste noapte. A doua zi se da la foc orezul 8 minute. Intr-o tigaie se prajesc cartofii cu condimentele. Intr-un vas se pun cartofii, 1/3 din orez, fructe uscate, apoi inca un strat de orez si unul de fructe, ultimul fiind de orez. Se acopera cu un prosop, se pune capacul deasupra si se lasa 40 de minute.
Se serveste la fripturi de pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez israelian" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pentru inceput pregatim
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 27 august 2010
Super !