autor:

Camelia Grosu

» » Mancaruri cu carne

Orez la cuptor cu friptura de pui

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
-un piept de pui taiat in patru, doua pulpe taiate fiecare in doua, -2 cani potrivite de orez, -8 cani potrivite de supa de pui, -3 lingurite de secretul gustului, -sare, -piper, -secretul gustului

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Am avut un pui de tara pe care l-am impartit in doua. Din tacamuri am facut un borsulet de dovlecei, iar din piepti si pulpe am facut un orez cu fripturica. Am luat pieptii si pulpele si le-am taiat cum am spus la ingrediente si le-am pus la fiert in apa. Cand au fiert, am scos bucatile si le-am pus separat. Am pus intr-un vas termorezistent 2 cani potrivite de orez, l-am spalat bine si am pus peste el 8 cani potrivite de supa in care au fiert bucatile de carne si 3 lingurite de secretul gustului. Am introdus la cuptor si am tinut pana s-a umflat orezul, amestecand din cand in cand. Apoi am luat bucatile de carne, le-am pus intr-un vas termorezistent, le-am presarat cu sare, piper si un praf de secretul gustului, am pus ulei si am introdus vasul in cuptor pana s-a rumenit carnea. Am servit carnea alaturi de orez cu castraveti murati, dar puteti sa serviti cu ce doriti: acritura sau salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez la cuptor cu friptura de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

Se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza. Separat, intr-o tigaie

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Piccata cu piept de pui

Piccata cu piept de pui

Feliati pieptul de pui transversal in fasii subtiri de 3-4 mm si puneti-le la calit in uleiul de

30 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 14 martie 2014

    Pare gustos, voi icnerca si eu reteta...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte gustos.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Foarte bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Ce bunãtate ai pregãtit!!!mai ales cu pui de casã...yummy!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      natural si gustos *****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Imi place cand orezul este facut in supa in care a fiert puiul.

    • Fara foto

      Adina , 30 iunie 2010

      Gustos! O mancare intr-adevar usoara!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      O bunatate ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • -un piept de pui taiat in patru
  • doua pulpe taiate fiecare in doua
  • -2 cani potrivite de orez
  • -8 cani potrivite de supa de pui
  • -3 lingurite de secretul gustului
  • -sare
  • -piper
  • -secretul gustului

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte gustos.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura olteneasca (Super apetisant)