autor:

simha

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Orez parsi

Autor: simha (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 16 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simha (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 16 mai 2009

Ingrediente
pentru 6 persoane: orez cu bobul lung, o cana mare, pregatim un morcov taiat in forma de betisoare de chibrit, seminte de coriandru o lingurita, fasole rosie fiarta in prealabil sau din conserva dar sa fie bine spalata, 50 gr stafide uscate, feliute de samburi de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

O cana mare de orez cu bobul lung se spala si se fierbe 5 -8 minute. Se spala cu apa rece intr-o sita si se lasa deoparte intr-o oala de teflon, se pune putin ulei canola sau de masline la incins pe foc mare. Toate se prajesc in ulei 10 minute. Adaugam orezul si inca o cesca de cafea cu apa rce. Fierbem pana scade complet toata apa. Se lasa in oala in care am fiert, acoperit cu un prosop gros, 15 minute apoi se serveste in boluri mici fie ca grnitura la alte preparte din carne sau peste ori ca atare. Succes si va grantez un gust extraordinar!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez parsi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
DOVLECEI PANE

DOVLECEI PANE

Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi le tăiem cotorul (codiţa). Tăiem dovleceii

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene
Micul dejun arab- 3.

Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta. Se scurge

14 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Cred ca este foarte bun !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Arata foarte bine preparatul final si cred ca este si gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 6 persoane: orez cu bobul lung
  • o cana mare
  • pregatim un morcov taiat in forma de betisoare de chibrit
  • seminte de coriandru o lingurita
  • fasole rosie fiarta in prealabil sau din conserva dar sa fie bine spalata
  • 50 gr stafide uscate
  • feliute de samburi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de simha
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Salata de varza verde

Salata de varza verde

1. taiem ceapa juliene si o punem intr-o oala mare si larga impreuna cu uleiul de masline si sare; 2.

2 voturi    4 comentarii
30 min
Salate reci
Cuba Pateta (Chiftele irakiene)

Cuba Pateta (Chiftele irakiene)

totul se amesteca cu mana pana devine o compozitie omogena apoi formam cu mainile chiftele de forma

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi copti de doua ori (cartofi umpluti cu varza)