autor:

simha

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Orez parsi

Autor: simha (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 16 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simha (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 16 mai 2009

Ingrediente
pentru 6 persoane: orez cu bobul lung, o cana mare, pregatim un morcov taiat in forma de betisoare de chibrit, seminte de coriandru o lingurita, fasole rosie fiarta in prealabil sau din conserva dar sa fie bine spalata, 50 gr stafide uscate, feliute de samburi de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

O cana mare de orez cu bobul lung se spala si se fierbe 5 -8 minute. Se spala cu apa rece intr-o sita si se lasa deoparte intr-o oala de teflon, se pune putin ulei canola sau de masline la incins pe foc mare. Toate se prajesc in ulei 10 minute. Adaugam orezul si inca o cesca de cafea cu apa rce. Fierbem pana scade complet toata apa. Se lasa in oala in care am fiert, acoperit cu un prosop gros, 15 minute apoi se serveste in boluri mici fie ca grnitura la alte preparte din carne sau peste ori ca atare. Succes si va grantez un gust extraordinar!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez parsi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu legume

Orez cu legume

Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Ardeii sunt spălaţi şi curăţaţi

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Piure de spanac cu ochiuri

Piure de spanac cu ochiuri

Fierb spanacul 10 minute dupa ce a fost spalat foaie cu foaie.Il strecor,mixez. Calesc ceapa si usturoiul

18 voturi    11 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Cred ca este foarte bun !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Arata foarte bine preparatul final si cred ca este si gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 6 persoane: orez cu bobul lung
  • o cana mare
  • pregatim un morcov taiat in forma de betisoare de chibrit
  • seminte de coriandru o lingurita
  • fasole rosie fiarta in prealabil sau din conserva dar sa fie bine spalata
  • 50 gr stafide uscate
  • feliute de samburi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de simha
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Salata de varza verde

Salata de varza verde

1. taiem ceapa juliene si o punem intr-o oala mare si larga impreuna cu uleiul de masline si sare; 2.

2 voturi    4 comentarii
30 min
Salate reci
Cuba Pateta (Chiftele irakiene)

Cuba Pateta (Chiftele irakiene)

totul se amesteca cu mana pana devine o compozitie omogena apoi formam cu mainile chiftele de forma

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Bomboane cu quinoa